Ε.Κ. Πρέβεζας: Καλούμε  κάθε συνδικάτο να οργανώσει αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα μέσα από τη δράση του στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους

ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Κ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ 28.3.2018

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ανεργία, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά και τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση εξισώνει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ισχύει για χρέη προς τις τράπεζες, με τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και πλέον από την 1η Μάη θα είναι μόνο ηλεκτρονικοί και με επισπεύδοντα (αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού) το Δημόσιο.

Μπροστά σε όλα αυτά το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και οι τραπεζίτες δίνουν  «εντολή» στην Κυβέρνηση να επιβάλει με κάθε τρόπο σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιος και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση.

Με δικό της νόμο ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και οπλίζει το χέρι των δυνάμεων καταστολής. Για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών δεν διστάζει να κλέβει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών! Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Με τον δικό της  νόμο, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων , στέλνουν μέλη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , στο συντονιστικό εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας αλλά και άλλων σωματείων σε δίκη στις 2 Μάη, γιατί έκαναν το αυτονόητο, με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συναδέλφου τους.

Οι συνάδελφοι οι οποίοι διώκονται είναι οι εξής :

Κωτσαντής Κώστας  Περιφερειακός σύμβουλος  εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Λελοβίτης Πέτρος  μέλος του ΓΣ ΠΟΕ- ΟΤΑ , μέλος του ΔΣ του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας

Κοντομίχης Τάσος  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας

Κλινάκης Σπύρος Πρόεδρος της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας

Γάκης Σωτήρης Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Πρέβεζας

Μπακιρτζόγλου Γιώργος Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος

Κατωγιάννης Βαγγέλης  Μέλος του ΔΣ Σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας

Λάμπρος Κώστας Μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Πρέβεζας

Κωστόγιαννης Ταξιάρχης μέλος του Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε  κάθε συνδικάτο να οργανώσει αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα μέσα από τη δράση του στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Το Εργατικό κέντρο Πρέβεζας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22515 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.