Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας: Η Τρομοκρατία δε θα περάσει

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ανεργία, με αποτέλεσμα να “κοκκινίσουν” τα δάνειά και τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση εξισώνει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ισχύει για χρέη προς τις τράπεζες, με τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και πλέον από την 1η Μάη θα είναι μόνο ηλεκτρονικοί και με επισπεύδοντα (αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού) το Δημόσιο.

Η Κυβέρνηση για να υπερασπιστεί τα κέρδη των τραπεζιτών δεν διστάζει να κλέβει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών! Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν διστάζει να καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Την Τετάρτη 2 Μάη, αφού προηγήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία προανακρίσεων , στέλνουν συναδέλφους μας στην Πρέβεζα σε δίκη γιατί έκαναν το αυτονόητο. Με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους υπερασπίστηκαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε  κάθε συνδικάτο να οργανώσει αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα μέσα από τη δράση του στους χώρους δουλειάς.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Μάη από τις 9:00 έως και τις 12:00 για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στο Νομό Πρέβεζας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Πρέβεζας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Μάη στις 9:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας: Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ΟΛΩΝ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας  απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.

Φέτος 8 Μάρτη 2018, το μήνυμά μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αφορά στην ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία. Το μήνυμα είναι καθαρό και σαφές:

Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Τα συνδικάτα θέλουν, πρέπει και μπορούν να παλέψουν για την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας φύλου και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να αξιοποιήσουμε τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας (αρθ. 22 ν. 3896/2010, αρθ. 8 ν. 4443/2016) και να φέρουμε στο φως περιπτώσεις παράνομων διακρίσεων που μας γίνονται γνωστές, ανεξάρτητα από την ιδιότητα μέλους του θύματος πράξης διάκρισης, παρενόχλησης ή σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας στο χώρο εργασίας, εμπορίας ή αναγκαστικής εργασίας.

Οι διατάξεις αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να υποβάλουμε στο όνομα του θύματος των διακρίσεων, εφόσον συναινεί, προσφυγές στις αρμόδιες Αρχές, δηλαδή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Συνήγορο του Πολίτη ή/και στα Δικαστήρια, όπως και να ασκούμε παρεμβάσεις υπέρ του θύματος ενώπιον των Αρχών ή/ και των Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λόγω παράνομης διάκρισης για πραγματικά ή νομιζόμενα χαρακτηριστικά στη βάση των παρακάτω λόγων:

– το φύλο, την οικογενειακή ή την κοινωνική κατάσταση, την εγκυμοσύνη

– τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές

– τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις

– την αναπηρία ή τη χρόνια πάθηση

– την ηλικία

– τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου

Η παρουσία των συνδικάτων είναι πολύτιμη τόσο για τη βοήθεια στο θύμα διάκρισης, όσο και για την παρακολούθηση της αυστηρής τήρησης της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία διαδικασίας ελέγχου (αντιστροφή βάρους απόδειξης στον εργοδότη, προστασία από αντίποινα, επιβολή προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων).

Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.