Εκδήλωση-Παρουσίαση του βιβλίου “Το Ελαιόλαδο” από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας, την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, τηνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στηΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ στην Πρέβεζα.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας ελαιοκομίας “Το Ελαιόλαδο”, ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από τη “Άξιον Εκδοτική” και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το ελαιόλαδο και την ελαιοκαλλιέργεια.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, εκδότης του περιοδικού “Ελιά και Ελαιόλαδο” και υπεύθυνος του ιστότοπου olivenews.gr.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γεωπόνος Τάσος Γάτσιος.

Η εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας “Το Ελαιόλαδο” αποτελεί μια επιστημονική-εκλαϊκευμένη έκδοση για το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, και είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Καλύπτει με σφαιρικό τρόπο το σύνολο του αντικειμένου “Ελιά-Ελαιόλαδο” ξεκινώντας από ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για την ελαιοκαλλιέργεια, την εγκατάσταση του ελαιώνα, έδαφος, κλίμα, καλλιεργητικές πρακτικές και φροντίδες, φυτοπροστασία, συγκομιδή, ελαιοποίηση, τυποποίηση, εμπορία και φτάνοντας μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς ελαιόλαδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε εδώ την αφίσα-πρόσκληση της εκδήλωσης.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22527 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.