Εκδήλωση για την παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του Πρεβεζάνου συγγραφέα Στέφανου Σταμάτη (φωτο)

Εκδήλωση για την παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του Πρεβεζάνου συγγραφέα Στέφανου Σταμάτη, με την συμπλήρωση 10 ετών από το θάνατό του πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 11/05 ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο Πρεβεζάνος συγγραφέας (καταγόμενος από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας) Στέφανος Σταμάτης υπήρξε σπουδαίος πεζογράφος, αρκετά δε από τα διηγήματά του και τα μυθιστορήματά του έχουν ως χώρο αναφοράς την Πρέβεζα.

Επίσης ο Στέφανος Σταμάτης υπήρξε επί χρόνια και μέχρι το θάνατό του μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Πρεβεζάνικα Χρονικά και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας που συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης μας και την προβολή του πολιτιστικού και εκδοτικού της έργου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης. Για το έργο του συγγραφέα το οποίο έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς, μίλησαν οι Αυδίκος Ευάγγελος (Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας-συγγραφέας), Ιωάννου Θωμά (Ποιητής, δοκιμιογράφος), Μαφρέδας Στέλιος (Κριτικό λογοτεχνίας, ποιητή) και η Βασιλική Σαρρή αρχιτέκτων πρώην πρόεδρος ΔΣ της Δημοτικής βιλιοθήκης.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.