ΕΔΕ για υπόθεση χειροδικίας στο Πανεπιστήμιο

Στα χέρια του Πρύτανη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες το πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορούσε στην άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος λέκτορα του Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν συνέβη το θερμό επεισόδιο. Καθηγητής της Ιατρικής και Διευθυντής Εργαστηρίου φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος γυναίκας- μέλους ΔΕΠ, ασκώντας συνάμα έντονη λεκτική βία.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα ενώ συνάμα υπήρξε και κινητοποίηση των φοιτητών οι οποίοι προχώρησαν και σε έγγραφη και ενυπόγραφη διαμαρτυρία προς τις Πρυτανικές Αρχές.

Η προκαταρκτική εξέταση δεν διαφώτισε την υπόθεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε εδώ και μερικές ημέρες.

Το πόρισμά της παραμένει άγνωστο, και σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι δεν έχει καμία ενημέρωση ενώ από τον Πρύτανη δεν έχει γίνει γνωστή καμία απόφαση.

Το θέμα συζητείται έντονα στον χώρο της Ιατρικής Σχολής και όλοι αναμένουν από τον Πρύτανη να προχωρήσει στην λήψη μέτρων, καθώς πρόκειται για συμβάντα που –όταν επιβεβαιώνονται- δεν τιμούν την πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Πηγή: epiruspost.grΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.