Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο: “FRESH WAYS – Crossborder Mechanism for Greek Intermodal and Multimodal Transport of Fresh Products”

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τα μέλη του και τον επιχειρηματικό κόσμο της Πρέβεζας ότι το έργο με τίτλο: “FRESH WAYS – Crossborder Mechanism for Greek Intermodal and Multimodal Transport of Fresh Products”, στο οποίο το Επιμελητήριο Πρέβεζας συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε στα πλαίσια του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ –ΙΤΑΛΙΑ 2014-20.

Ο κύριος σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η προώθηση οικονομικών, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών, μειώνοντας την εξάρτηση από τις οδικές μεταφορές. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στη βελτίωση των εμπορικών ανταλλαγών και των επιβατικών μεταφορών μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, μέσω της καθιέρωσης νέων τρόπων αεροπορικής μεταφοράς νωπών προϊόντων.

Ο συγκεκριμένος στόχος θα επιδιωχθεί μέσω της αξιολόγησης της δυνατότητας χρήσης αεροπορικών εταιρειών μεταφοράς επιβατών για την αποστολή νωπών προϊόντων στην αποθήκη τους. Το έργο επίσης θα προωθήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων διοικήσεων, των ερευνητικών κέντρων και του επιχειρηματικού τομέα της περιοχής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις στις βιώσιμες μεταφορές.

Η έγκριση λοιπόν του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, καθώς θα αποβεί πολύ ωφέλιμη για την περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας συμβάλλοντας στην συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23897 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.