Δ. Στρατούλης: Το μέλλον της Ηπείρου δεν πρέπει να είναι μαύρο


Πολυπληθές κλιμάκιο στελεχών και μελών της ΛΑΕ της ΛΑΕ από τους 4 νομούς της Ηπείρου με επικεφαλής το Δ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της, συμμετείχε στο μεγάλο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την Παρασκευή 1/6.

Ο Δημήτρης Στρατούλης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκανε στα παριστάμενα ΜΜΕ την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ ως ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μαζί με τους ενεργούς πολίτες για στήριξη και συμπαράσταση στο μεγάλο αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι επιτροπές πρωτοβουλίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, που σημαίνει καταστροφή για το περιβάλλον, καταστροφή για τη δημόσια υγεία, καταστροφή για την τοπική οικονομία και κοινωνία και τις αναπτυξιακές προοπτικές τους.

 

Για μας το μέλλον της Ηπείρου δεν πρέπει να είναι μαύρο, όπως είναι τα πετρέλαια, για μας το μέλλον της Ηπείρου πρέπει να είναι πράσινο και πολύχρωμο. Και η Ήπειρος έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα (κτηνοτροφία, γεωργία, ιχθυοκαλλιέργειες, μελισσοκομία) αλλά και ήπιων μορφών τουρισμού λόγω του φυσικού της κάλλους του πολιτισμού, της ιστορίας και των μνημείων της. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην συγκεκριμένη περιοχή θα καταστρέψει κάθε  πραγματική και φιλολαϊκή αναπτυξιακή προοπτική.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των επιτροπών πρωτοβουλίας ενάντια στην καταστροφή και την ερημοποίηση της Ηπείρου, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας.»

 

Αθήνα 2/6/2018

 

Το Γραφείο Τύπου

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.