Δομάζος: Από εκείνη τη μεγάλη πορεία που έκανε ο Παναθηναϊκός, άκουσε το ελληνικό ποδόσφαιρο όλη η Ευρώπη – Παρουσιάστηκε το Λεύκωμα του “Στρατηγού” στην Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00 στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μίμη Δομάζου. Την διοργάνωση έκανε η Λέσχη φίλων Παναθηναϊκού Πρέβεζας, με την βοήθεια του Δήμου Πρέβεζας όπου τίμησε τον ‘’ Στρατηγό’’ του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ο πρώην Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Φραγκούλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου και της  Π.Ε. Πρέβεζας  κ. Βασίλης  Γιολδάσης αλλά και κόσμος τόσο του Ποδοσφαίρου αλλά και φίλοι του Αθλήματος και του ειδώλου όπου λέγεται Μίμης Δομάζος.

Τον λόγο είχε ο κ. Χριστόπουλος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης όπου αναφέρθηκε στα εξής: «Με αφορμή την παρουσίαση του Λευκώματος του Μίμη Δομάζου θέλουμε και εμείς σαν λέσχη να βραβεύσουμε τρεις ανθρώπους όπου έχουν δώσει και αυτήν την δική τους παρουσία ο καθένας με τον δικό τους τρόπο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανείς από εμάς όπου δεν έχει περάσει έστω και ένα απόγευμα από την παιδική του ηλικία χωρίς να έχει κλωτσήσει την στρογγυλή θεά όπου λατρεύεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ευτυχώς ο κ. Δημήτρης Δομάζος η αλλιώς Μίμης ή για τους γνώστες του ποδοσφαίρου «Στρατηγός» κατάφερε στην ενεργό δράση για πάνω από δυο δεκαετίες παίζοντας ποδόσφαιρο με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό να κάνει όλους μας μέχρι και σήμερα στο άκουσμα του ονόματος του  να τον θαυμάζουμε όχι μόνο για τις ικανότητες του στον χώρο του αθλητισμού αλλά για την προσφορά του αλλά για την προσωπικότητα του και όλα αυτά που έχει προσφέρει με την εμπειρία του. Εδώ και ένα χρόνο είμαστε στην ευχάριστη θέση λόγω των πληροφοριών από το προσωπικό του Λεύκωμα το οποίο παρουσιάζει εδώ σήμερα να γνωρίσουμε περιστατικά και στιγμές της καριέρας του που πραγματικά αξίζει να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Σε ένα άλλο κομμάτι που θέλω να αναφερθώ για την βράβευση είναι ότι είναι τιμή μας που έχουμε εδώ τον Παραολυμπιονίκη Χ. Πάκο και ήθελα να τονίσω ότι ο αθλητισμός δεν έχει μόνο αυτήν την πλευρά, γεμάτη φώτα, όμορφες εικόνες, ρεπόρτερ, βουλευτές, δημάρχους και για εμάς υπάρχουν και οι αθλητές με ειδικές ανάγκες για τους περισσοτέρους αλλά για εμάς με ειδικές ικανότητες και όχι με ειδικές ανάγκες όπου παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια μόνοι τους με μοναδικό τους στήριγμα την οικογένεια τους. Είμαστε τυχεροί όπου ο συμπολίτης μας Χ. Πάκος κατάφερε και κέρδισε το Χάλκινο Μετάλλιο στους Special Olympics στο Λος Άντζελες για την γνωστή κοινωνία της Πρέβεζας είναι ο αγώνας του ιδίου και της μητέρας του για ένα καλύτερο αύριο. Ο Χρήστος δεν ζητάει πολλά αντίθετα θέλει να μας χαρίσει άλλο ένα μετάλλιο στους επομένους αγώνες».

Ο κ. Χριστόπουλος κάλεσε στο βήμα τον Παραολυομπιονίκη Χ. Πάκο όπου τόνισε ότι οι αγώνες θα γίνουν στο Ντουμπάι και ότι θέλει να πάρει και άλλο ένα μετάλλιο με τους παρευρισκόμενους να καταχειροκροτούν τον Χρήστο και τον κ. Μίμη Δομάζο να βραβεύει τον Χρήστο με μια αναμνηστική πλακέτα και να τονίζει τα εξής: «Θα ήθελα κ. Δήμαρχε αυτό το παιδί να το προσέξετε και εγώ θέλω να πω ότι μπορούμε να προσφέρουμε την ομάδα των Παλαίμαχων και να έρθουμε να παίξουμε για αυτόν τον Πρωταθλητή σας γιατί αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προσέχουμε και όποτε μας πείτε θα έρθουμε».

Στην συνέχεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους χορηγούς της εκδήλωσης αλλά και στον Πρόεδρο της Λέσχης φίλων Παναθηναϊκού Πρέβεζας  κ. Γ. Πεταλά.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης τον λόγο στο βήμα είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης όπου είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σήμερα έχουμε μαζί μας τον καλύτερο αθλητή του 20ου Αιώνα της χώρας μας και για εμένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας έχω δίπλα μου όπου κουβαλάτε την ιστορία του Ποδοσφαίρου  στην πόλη μας. Και πραγματικά ο κ. Δομάζος δεν είναι ότι κουβαλάει την ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού αλλά κουβαλάει τον Αθλητισμό της χώρας μας γιατί πέρα ότι ήταν ένα φαινόμενο που προκαλούσε το ενδιαφέρον σε πολλούς, που μαγνήτιζε μικρούς και μεγάλους με την τέχνη του, την φαντασία του, της έμπνευσης του που σπανίζει σήμερα αλλά είχε φροντίσει πρώτα να μαγέψει την μπάλα και του έκανε τα χατίρια. Για την μεγάλη του προσφορά στο Ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στον Αθλητισμό εμείς θα δώσουμε ένα αναμνηστικό του Δήμου μας σε ένδειξη σεβασμού».

Τον λόγο στην συνέχεια είχε ο βουλευτής Πρέβεζας με την Νέα Δημοκρατία κ. Στέργιος Γιαννάκης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο για την πρόσκληση που μου έκανε και να καλωσορίσω τον κ. Μίμη Δομάζο, μια διαχρονική προσωπικότητα του Ποδοσφαίρου και του εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του και καλή διαμονή στην όμορφη Πρέβεζα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Βασίλης Γιολδάσης όπου είπε τα εξής: «Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου σ αυτή την όμορφη τελετή. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά σε σωματεία σαν το δικό σας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ο πυρήνας και το κύτταρο που θα μεταλαμπαδεύσει το ευ αγωνίζεσθαι στις νεότερες γενιές. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τον κ. Δομάζο στην πόλη μας».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις.

Βραβεύτηκε ο κ. Ζιάκας Δημήτρης ή αλλιώς Γερμανός για την προσφορά του για 15-16 χρόνια φορώντας την φανέλα του ΠΑΣ Πρέβεζα την οποία τίμησε και με το παραπάνω, ενώ ο Αποστόλης Παλάντζας, ποδοσφαιριστής και μέλος της Λέσχης βράβευσε τον κ. Μίμη Δομάζο.

Στη συνέχει μίλησε ο κ. Δομάζος: «Και εγώ με τη σειρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω και να ευχαριστήσω και τα παιδιά της Λέσχης που κάνανε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να παρευρεθούμε εδώ και να παρουσιάσω το βιβλίο μου. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και όσους παρευρεθήκατε εδώ. Είναι ένα βιβλίο που έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες, κάθε φωτογραφία έχει και την ιστορία μου και μπορεί να το πάρουν και οι μικροί για να μάθουν πάρα πολλά και οι μεγάλοι για να θυμηθούν πολλά. Έπαιξα όπως είδατε και στο βίντεο 23 χρόνια, 536 συμμετοχές, και δε φόραγα καλαμίδες και όχι σε γήπεδα όπως τα σημερινά, παίζαμε σε πέτρες, σε χώμα, έπαιζα με μπάλα που είχε κορδόνι και δε χτύπησα ποτέ γιατί πάντα ήξερα πως θα βάλω το σώμα, ήξερα ποιος αντίπαλος θα έρθει επάνω μου. Κάθε μέρα προετοιμαζόμουν για να παίξω την Κυριακή, δεν έπαιζα τυχαία. Έμπαινα στο γήπεδο, είχα πάντα ένα πρόγραμμα, ποιος θα με φυλάει, πως θα χαλάσω και θα φτιάξω το παιχνίδι. Δεν κουραζόμουν σωματικά, όλα αυτά όμως μου δημιουργούσαν ένα πονοκέφαλο, οι σκέψεις σε δευτερόλεπτα περνούσαν από το μυαλό μου και μου δημιουργούσαν πίεση.  Έχω κάποια ρεκόρ, μακάρι κάποιος Έλληνας παίχτης να τα σπάσει γιατί τα ρεκόρ είναι για να τα σπάμε. Θα μου πείτε ποιος Έλληνας θα φτάσει 536 συμμετοχές που αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα δεν παίζει Έλληνας, να παίζουν 2 ζήτημα είναι. Τότε που παίζαμε παίζανε όλα τα Ελληνόπουλα, δεν υπήρχε ξένος.  Το να μην παίζουν Έλληνες δεν είναι καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί η ελληνική ομάδα θα ξαναπαίξει, οι 9 από αυτούς παίζουν έξω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει μόνο οι Φουρτούνης και τους άλλους που παίρνουμε είναι μόνο για να συμπληρώνουν 15άδα. Στο τέλος δεν θα έχουμε ούτε παλαίμαχους να παίξουν. Έχω πάρει 10 πρωταθλήματα, ένα πρωτάθλημα ανίκητο και έχουν περάσει 40 χρόνια και ακόμη δε μας έχει σπάσει μια ελληνική ομάδα το αήττητο. Έχω παίξει σε ένα τελικό, μακάρι μια ελληνική ομάδα να πάει να παίξει σε έναν τελικό. Τότε το ελληνικό πρωτάθλημα δε το ήξερε κανείς, δεν ήμασταν επαγγελματίες, ήμασταν ερασιτέχνες. Από εκείνη τη μεγάλη πορεία που έκανε ο Παναθηναϊκός, τότε μας άκουσε όλη η Ευρώπη. Ανοίξαμε το δρόμο σε πολλά παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό. Φανταστείτε εκείνα τα παιδιά που παίζανε εκείνη την εποχή σε αντίξοες συνθήκες να παίζανε αυτή την εποχή τι πράγματα θα κάνανε, γιατί σήμερα είναι πολύ ωραία όλα.  Έπαιξα με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές εκείνη την εποχή, με τα μεγάλα θηρία τότε αλλά δε τους φοβήθηκα ποτέ και μπορώ να πω ότι με φοβόντουσαν. Εκείνη την εποχή που έπαιξα εγώ αλλαγή δεν υπήρχε,  για να γίνει φάουλ έπρεπε να σου κόψει ο άλλος το κεφάλι. Το ποδόσφαιρο τότε ήταν πολύ δυνατό, παίζαμε για την αξιοπρέπεια μας, για την φανέλα και για τον κόσμο. Αυτό το επάγγελμα δεν είναι εύκολο, κάναμε θυσίες, κάνοντας προπόνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ και πάντα προετοιμαζόμασταν. Έχω ακόμη ένα ρεκόρ. Δεν υπάρχει αθλητής στα 30 παιχνίδια, στα 28 ήμουν πρώτος».

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.