Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Πρέβεζας

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ    

ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Παίρνουμε μέρος στις Εκλογές του Σωματείου μας- Ψηφίζουμε Ταξική Ενότητα Οικοδόμων

Την Δευτέρα 29Γενάρη στο Καναλάκι (Δημαρχείο)4.00-9.00 μ.μ.

Την Τετάρτη 31 Γενάρη στον Ωρωπό (Κοινοτικό Γραφείο) 4.00-9.00 μ.μ.

Το Σάββατο 3Φλεβάρη στην Πρέβεζα (Εργατικό Κέντρο) 11.00π.μ.-7.00μ.μ.

Την Κυριακή 4Φλεβάρη στην Πρέβεζα (Εργατικό Κέντρο) 11.00π.μ.-8.00μ.μ.

 

Έλληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου ενισχύοντας τη δύναμή μας. Για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων.

Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση.Συσπειρωθείτε στις γραμμές του Σωματείου, γιατί δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης. 

Οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ενωμένοι χτυπάνε κάθε δικαίωμα στη δουλειά συνολικά στη ζωή μας.

Η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι εχθροί των εργατών.

Σκέψου συνάδελφε,

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ενώ τα επιτεύγματα της επιστήμης είναι τεράστια, αντί αυτά να μπαίνουν στην υπηρεσία των εργαζομένων, ώστε όλοι να έχουμε δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες, μπαίνουν στην υπηρεσία των εργοδοτών για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Παρόλο που οι ανάγκες για έργα ικανοποίησης σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι τεράστιες, το κεφάλαιο επενδύει σε τομείς που θα του αποφέρουν περισσότερα και πιο γρήγορα κέρδη και με όρους που δυναμώνουν την εκμετάλλευση των εργατών, των οικοδόμων.

Η Ταξική Ενότητα που στηρίζει το ΠΑΜΕ λέμε ότι ο αγώνας μας είναι ανάγκη να στρέφεται ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, ενάντια στην πολιτική που τους υπηρετεί, ότι αυτοί δεν μπορούν χωρίς εμάς, εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,Πότε καταφέραμε να κερδίσουμε κάτι;

Όταν οι οικοδόμοι ήταν οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο και πάλευαν ή όταν ο καθένας μας περίμενε εξ ουρανού σωτήρες;

Πότε οι εργάτες έπαιρναν ένα αξιοπρεπές και στην ώρα του μεροκάματο;

Όταν αγωνίζονταν οργανωμένοι και διεκδικούσαν με το συνδικάτο ή όταν, κάτω από το φόβο της ανεργίας, αφήνανε να περνάει ο καιρός και έμεναν απλήρωτοι 6 μήνες και 1 χρόνο;

Μόνο με τον αγώνα εναντία στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, με ένα ισχυρό Σωματείο και μαζί με όλους τους εργάτες μπορούμε να καταφέρουμε αξιοπρεπή μεροκάματα, επιδόματα, χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το 7ωρο και άλλα.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την κατασκευαστική εταιρεία του ΑΚΤΩΡΑ πριν λίγες ημέρες, όπως και σε άλλα μεγάλα εργοτάξια.

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Κυβέρνηση και αφεντικά θέλουν τους εργάτες να στηρίζουν τους στόχους των εκμεταλλευτών, την ανάπτυξη των κερδών τους που χτίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό, εργατικό – λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε εισόδημα και δικαιώματα.

Μόνο με τον αγώνα μας χτίζουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Παλεύουμε για:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Να παρθούν μέτρα για να ανοίξει η δουλειά και να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια. Να γίνουν τώρα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, νοσοκομεία, κ.ά. Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, βάζοντας μπροστά προγράμματα για κατασκευή σύγχρονων φτηνών λαϊκών κατοικιών.
  • Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων, ιδιαίτερα τώρα, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας, αλλά και λόγω του μεγάλου ποσού που συγκεντρώθηκε στο ΙΚΑ από τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων. Μας κλέβανε τότε, μας κλέβουν και τώρα.
  • Μέτρα τώρα για την προστασία όλων των ανέργων, όπως έκτακτο βοήθημα, επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών. Ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσής τους με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Το Σωματείο μας, με την ταξική ενότητα στο τιμόνι, μαζί με τα άλλα ταξικά σωματεία της περιοχής συνέβαλλε στην οργάνωση της αλληλεγγύης με τα λαϊκά φροντιστήρια, την στήριξη των μεταναστών, την έμπρακτη συμπαράσταση σε όποιον κλάδο αγωνίζονταν. Πρωτοστάτησε στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, την ενεργή συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του, τη μαζική προσέλευση στις εκλογές.

Οργανωθείτε στο Σωματείο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23075 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.