Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στον Prisma 91,6: Γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών. Τα μεγάλα έργα χρηματοδοτούνται από το κράτος και όχι από πόρους της Περιφέρειας

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στον Δήμαρχο Αγρινίου και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με αφορμή την υπογραφή ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» «κατασκευής και αναβάθμισης του δρόμου που συνδέει την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα από Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο του νησιού και από Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, με συνολικό κόστος 52.449.600 ευρώ.
Ο κ. Παπαναστασίου εξαπέλυσε δριμεία κριτική προσωπικά στη στάση που κράτησε ο κ. Κατσιφάρας θεωρώντας ότι ευνοεί αναπτυξιακά τα Ιόνια Νησιά κάνοντας συνεχής αναφορές στην Λευκάδα και όχι την Αιτωλοακαρνανία, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτα μεγάλο το ποσό που θα βγει από τα ταμεία της Περιφέρειας.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας κυρίου Αποστολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για κοντόφθαλμη πολιτική, αλλά και του Κωνσταντίνου Δρακοντατειδή, όσο και της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαριάννας Καρφάκη.
Με δηλώσεις του στον Prisma 91,6 ο κ. Παπαναστασίου, είπε ότι δεν διαφωνεί για το έργο, ωστόσο προσπαθεί να εξηγήσει ότι ένα έργο Διαπεριφερειακού χαρακτήρα, που κάνει καλό σε Λευκάδα-Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα, ωστόσο δεν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από Περιφερειακό Πρόγραμμα.
“Από το 1999, που έγινε η προσπάθεια να κατασκευαστεί το έργο, έγινε με μελέτες του Υπουργείου. Το έργο βεβαίως και πρέπει να γίνει, ωστόσο να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση και όχι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έχουμε μεγάλες ανάγκες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Απαντώντας στην κυρία Καρφάκη και στην τοποθέτηση της ότι όσοι από την στην Αιτωλοακαρνανία έρχονται στην Λευκάδα μέσα από τον οδικό άξονα, είπε ότι θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το έργο Αμβρακία-Βόνιτσα που έχει μείνει πίσω.
Το δίκτυο αυτό, επανέλαβε πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο και όχι από πόρους της Περιφέρειας, λέγοντας ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη.
Προσπαθούν να το διαστρεβλώσουν, ανέφερε, δεν υπάρχει καμία διαφωνία, απλά γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί, ότι κυβερνητικά προσπαθούν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς έχουν υποχρέωση να φτιάξουν οδικούς άξονες, ωστόσο δεν θα μετακυλιστεί το κόστος στην Περιφέρεια.”
“Ας αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Δεν μπορεί σε αυτό το έργο που υπογράφηκε να είναι φορέας υλοποίησης το υπουργείο και να το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι αυτό είναι παράλογο.
Κλείνοντας είπε ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη, γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις καθώς η «επίθεση» είναι στον Αντιπεριφερειάρχη, που σπαταλά τα χρήματα της Περιφέρειας σε έργα Εθνικού χαρακτήρα. ”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.