Δήλωση του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου για το Δελτίο Τύπου την Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας

Μετά τη δημοσίευση «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» (εδώ) της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας σχετικά με τα θέματα των πληγέντων από τις πλημμύρες της περιοχής Λούρου, δεν μπορεί παρά να εκφράσει κανείς την χαρά του από την δέσμευση, που περιέχεται σ’ αυτό, ως δήλωση, -προφανώς κατόπιν σχετικής εξουσιοδοτήσεως των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Πρέβεζας-, περί της προθέσεως να σταθεί ο Δήμος αρωγός στους πληγέντες.

Παράλληλα δεν μπορεί κανείς, παρά να επισημάνει την άστοχη αναφορά περί της δηλώσεως παραστάσεως πολιτικής αγωγής «ως ανυπόστατης νομικά ενέργειας».

Όσοι έχουν τις σχετικές γνώσεις γνωρίζουν ότι η άσκηση πολιτικής αγωγής αποτελεί τόσο ουσιαστικό δικαίωμα, όσο και δικονομική προϋπόθεση, ώστε να έχει ο παθών πρόσβαση στη δικογραφία.

Ασκείται δε η πολιτική αγωγή και στην προδικασία, ακόμη και με την έγκληση, μήνυση, ή αναφορά και χωρίς να έχουν επιληφθεί οι διωκτικές αρχές, ενώ στην προκειμένη περίπτωση έχει διαταχθεί αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση.

Τα υπόλοιπα δεν θεωρώ ότι αξίζει να απασχολήσουν κανέναν.

ΠΡΕΒΕΖΑ 2-3-2018

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΓΙΑΠΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

Σχετικά:
– Παράστασης πολιτικής αγωγής των πλημμυροπαθών στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας – Γιαπρός: ” Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό που συνέβη”
– Aπάντηση του δικηγόρου Απόστολου Τάσση σε δημοσίευμα για τους πλημμυροπαθείς

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22634 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.