Γ. Μανιάτης από την Πρέβεζα: «Η πόρτα μας είναι κλειστή, για τους ριψάσπιδες που στα δύσκολα εγκατέλειψαν την παράταξη» (φωτο – βιντεο)

O Γ. Μανιάτης, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, βρέθηκε στην Πρέβεζα το πρωί του Σαββάτου 7/10. Στις 11:00 π.μ. στον χώρο του Εργατικού Κέντρου στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής συμμετείχαν στη συζήτηση για το μέλλον του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς.

Η προσέλευση μη οργανωμένων φίλων του χώρου ήταν περιορισμένη.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ Μανιάτης διατύπωσε την πρότασή του για 4 πηγές νέου εθνικού πλούτου:

  • Τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που μπορούν να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, πάνω από 2 δισεκ. ευρώ το χρόνο,
  • Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μία δημόσια περιουσία που ξεκινάει με τα 50 δισ. ευρώ και με μόχλευση μπορεί να φέρει επενδύσεις ύψους 150 δισ ευρώ.
  • Το ελληνικό πανεπιστήμιο. Το απελευθερωμένο, ανοικτό, δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί να συνεισφέρει από 1,8 έως 2 δισ ευρώ στην εθνική οικονομία, αν το απελευθερώσουμε, αν του δώσουμε τη δυνατότητα να συνδεθεί, όσο πρέπει και όσο χρειάζεται με την παραγωγική διαδικασία, με τις επιχειρήσεις της χώρας και ταυτόχρονα να συνδεθεί με την αυτοδιοίκηση. Μια πηγή εθνικού πλούτου, που θα αποτελείται από τους 350 χιλιάδες φοιτητές, 50 χιλιάδες μεταπτυχιακούς και 15 χιλιάδες καθηγητές και ερευνητές. Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανέφερε «είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είμαι καθηγητής δημόσιου πανεπιστημίου και έτσι θα παραμείνω. Πιστεύω βαθιά στις δυνάμεις ενός απελευθερωμένου δημόσιου πανεπιστημίου. Γι’ αυτό δε φοβάμαι καθόλου τη λειτουργία των ιδιωτικών, υπό καθεστώς ελέγχου και πιστοποίησης»
  • Ένα σύγχρονο, επιτελικό, αντιγραφειοκρατικό Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ Μανιάτης απεύθυνε πρόσκληση στους πολίτες που “εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας τους διέσυρε πολιτικά”, να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η πόρτα μας όμως είναι κλειστή γι’ αυτούς τους ριψάσπιδες, που στα δύσκολα εγκατέλειψαν την Παράταξη, αυτούς που είχαν ωφεληθεί από την Παράταξη και τώρα προσπαθούν βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθουν πίσω. Η πόρτα είναι κλειστή γι’ αυτούς που βρήκαν πολιτική καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίζοντας μάλιστα πολλοί από αυτούς το ΠΑΣΟΚ πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν»

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2880 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.