Γιώργος Μαυρωτάς στον Prisma 91,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόνταψε στον λαϊκισμό του στο θέμα των συμβασιούχων

Ο Βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, λέγοντας ότι στο θέμα των συμβασιούχων των ΟΤΑ η κυβέρνηση κάνει κάποιες αλχημείες, προσπαθώντας να τετραγωνίσει τον κύκλο, καθώς ουσιαστικά σκόνταψε στον ίδιο τον λαϊκισμός του.
Αυτό που πέρασε τον Οκτώβρη του 2016 με τις παρατάσεις των συμβάσεων των οκτάμηνων μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017 είναι αυτό που κατέπεσε και στο ελεγκτικό συνέδριο και έρχεται τώρα άρον άρον να δώσει τις λύσεις μέσα στο καλοκαίρι, με τους εργαζόμενους να πιέζουν την κατάσταση και να διεκδικήσουν όσα μπορούν.
Το Ποτάμι δεν διαφωνεί στο να υπάρχει σχέση μονιμότητας με τους εργαζόμενους, ωστόσο το θέμα είναι ότι η Λευκάδα που δεν έχει τις ίδιες ανάγκες τον χειμώνα με το καλοκαίρι, θα έχει τους μόνιμους για το καλοκαίρι και το χειμώνα θα κάθονται;
Υπάρχουν εποχικότητες και θα πρέπει ο κάθε δήμος να κάνει την δική του διαχείριση.
Ωστόσο αυτή την στιγμή αποδεικνύεται ότι το πελατειακό σύστημα ψηφοθηρίας είχε όμηρους τους εργαζομένους, τους ανανέωνε τις συμβάσεις και από την άλλη μονιμοποιούσε κάποιους οι οποίοι μετακινούνταν σε διοικητικές θέσεις, άδειαζαν οι θέσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι.
Έτσι πήγαινε αυτό το τροπάρι, δημιουργώντας ένα πελατειακό κατεστημένο τους δήμους, που είναι και η μεγάλη παθογένεια της πολιτικής ζωής της χώρας.
Από την άλλη μεριά κάποιοι που δεν φιλάνε κομματικές και πολιτικές ποδιές να μένουν άνεργοι με το σταυρό στο χέρι.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.