Γιώργος Κουμπαράκης στον Prisma 91,6: Με μέτρα 5,1 δις, υψηλά πλεονάσματα και αυστηρή εποπτεία δεν μπορείς να μιλάς για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο

Ο αρθρογράφος του “Ελεύθερου τύπου” και της ιστοσελίδας capital.gr, Γιώργος Κουμπαράκης, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Σχολιάζοντας την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό του, χαρακτήρισε την συμβολοποίηση του κύριου Μπουτάρη από τον Πρωθυπουργό, ως  πολιτικό καιροσκοπισμό,  καθώς ανέφερε  ότι όλη υπόθεση δεν χωράει καθόλου χιουμοριστική προσέγγιση, γιατί η  βία δεν είναι δικαιολογημένη και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει θετικό πρόσημο και μπορούμε να προβαίνουμε σε τέτοιου τύπου χιουμοριστική προσέγγιση.

“Ωστόσο από το όλο σκηνικό  κρατάω ότι εκτός από μία επίθεση σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο, ήταν και μία επίθεση, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με όσα πρεσβεύει ο κύριος Μπουτάρης, στο δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του και αφορά μία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία.

Σχολιάζοντας την τέταρτη αξιολόγηση της χώρας μας, ο κύριος Κουμπαράκης υπογράμμισε ότι ουσιαστικά για να κλείσει αυτή η αξιολόγηση,  η κυβέρνηση πέτυχε, να μειωθούν οι συντάξεις από το 2019,  το αφορολόγητο από το 2020, αφήνοντας παράλληλα ένα παραθυράκι να έρθει και πιο νωρίς χρονικά. Επίσης έχει δεσμευτεί για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3.5% για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ βλέπουμε και πράγματα τα οποία προκαλούν τον Έλληνα πολίτη, όπως η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά κτλ.

Όλη αυτή η διαδικασία μόνο καθαρή έξοδο δεν σηματοδοτεί στις αγορές, καθώς με μέτρα λιτότητας 5,1 δις που έχει ψηφίσει κυβέρνηση  και με την πρόβλεψη επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης του Έλληνα φορολογούμενου και μόνο, με μία εποπτεία η οποία θα είναι αυξημένη και αυστηρή για τα επόμενα χρόνια, μόνο καθαρή έξοδο δεν μπορείς να το βαφτίσεις όλο αυτό.

Σχολιάζοντας το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κύριος Κουμπαράκης, εκτίμησε ότι η ονομασία είναι χαμένη σε επίπεδο διαπραγματευτή αυτής της Κυβέρνησης.

“Το να θεωρείς νίκη για τη χώρα σου ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” και να συζητάς προτάσεις που είναι η προσωποποίηση του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, μπορεί να σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις τι  συμβολίζει το Ίλιντεν, πράγμα το οποίο θα καθιστά επικίνδυνα επιπόλαιο, είτε  διαπραγματεύεσαι μόνος για εμάς χωρίς εμάς. Μάλιστα θύμισε ότι το αποτέλεσμα της τελευταίας διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα ήταν το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο.

Όσον αφορά την ονομασία είπε ότι αν ο κ Τσίπρας δεν έχει ακούσει την αγανάκτηση η οποία εκφράστηκε μέσα από τα συλλαλητήρια για για τους επιπόλαιους χειρισμούς του σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, πολύ φοβάμαι ότι αυτή η διαμαρτυρία δεν θα συνεχισθεί να εκφράζεται μόνο σε πλατείες και γειτονιές.

Η λύση στο όλο ζήτημα πρέπει να είναι ενιαία συνολική και οριστική να σέβεται την ιστορία του Ελληνικού λαού, εγκαταλείποντας κάθε μορφή αλυτρωτισμού από τη γείτονα χώρα.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.