Γιώργος Θεοδόσης στον Prisma 91,6: Ποιες επιχειρήσεις ευνοούνται από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας-Φιλιππιάδας για θέματα κόκκινων δανείων-εξωδικαστικού συμβιβασμού, παρουσία του ειδικού γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτη Κουρμούση ο Γιώργος Θεοδόσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

Σε αυτή την φάση που μιλάμε ανέφερε ο Γιώργος Θεοδόσης,  ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά επιχειρήσεις που το χρέος τους είναι πάνω από 20.000 ευρώ και έχει δημιουργηθεί μέχρι 31-12-2016.

«Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο στην εκδήλωση όχι μόνο από τον κλάδο των φοροτεχνικών, αλλά δικηγόρων μηχανικών και επιχειρηματίες που ενδιαφερόντουσαν για δικό τους θέμα, καθώς τα στάδια τα οποία χρειάζεται για να υλοποιηθεί αυτή η διαδικασία που είναι δώδεκα, σίγουρα θα απασχολήσει και οικονομολόγους-φοροτεχνικούς, μηχανικούς αλλά και δικηγόρους.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά επιχειρήσεις που θέλουν  να είναι βιώσιμες και δεν αφορά επιχειρήσεις που απλά θέλουν να γλιτώσουν κάποια χρήματα, καθώς δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργήσουν και την επόμενη ημέρα.

Για να πάρει κάποιος τα ευεργετήματα αυτού του νόμου, θα πρέπει το Κράτος να πάρει κάποια εχέγγυα ότι ο επιχειρηματίας λέει την αλήθεια και αδυνατεί να πληρώσει ένα μέρος του χρέους που έχει δημιουργηθεί, είτε στην ΔΥΟ-Ασφαλιστικά Ταμεία-Τράπεζες  και διάφορους πιστωτές που συνεργάζεται.

Θα πρέπει να γίνει μια έκθεση βιωσιμότητας από κάποιον οικονομολόγο, η οποία να δείχνει  ότι η επιχείρηση μόλις κουρευτεί ένα μέρος του χρέους θα μπορέσει να συνεχίσει στο μέλλον, ένας μηχανικός για να φανεί αν ο επιχειρηματίας ή ένα μέλλος της οικογένειας έχει κάποια ακίνητα αξίας και αν τα εκποιήσει θα μπορέσει να πληρώσει ένα μέρος του χρέους και ο δικηγόρος για τις διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες.»Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.