Γιώργος Δημαράς στον Prisma 91,6: “Ο πολίτης δεν ανέβασε το βιοτικό του επίπεδο όπου έγινε εξόρυξη πετρελαίου.” Τι λέει για Ήπειρο

Τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την αγωνία των κατοίκων της Ηπείρου, στο ενδεχόμενο εξόρυξης υδρογονανθράκων, σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι δικάζονται σήμερα στην Τουρκία, ο κύριος Δημαράς  εξέφρασε τον προβληματισμό του  με τον γείτονα Ερντογάν, αλλά και την Τουρκία, της οποίας ο λαός δεν φταίει σε τίποτα, κάνοντας  λόγο για παράλογες διεκδικήσεις και αναθεώρηση συνθηκών που ζητάει,  κάτι που δεν είναι καλό για τους λαούς την ειρήνη, και την προοπτική, της περιοχής.

Πρόκειται για επικίνδυνα παιχνίδια,  καθώς ενώ είναι μία απλή διαδικασία και θα έπρεπε με ένα τηλεφώνημα να τους επιστρέψουν, μπορεί να θελήσουν να  πάρουν αντεκδίκηση με αντάλλαγμα τους Τούρκους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο λέγοντας ότι είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Όσον αφορά το σκάνδαλο νοβάρτις, ο κύριος Δημαράς ανέφερε ότι ανήκει στους βουλευτές που επιθυμούν τη συναίνεση, το καλό κλίμα, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στη χώρα μας που πρέπει να ξεπεράσουμε με  σχέδιο και πρέπει να είμαστε συνεννόηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουν οι υποθέσεις στον αέρα, να μην ερευνώνται, όταν υπάρχουν δεδομένα ότι εδώ πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την οικονομική εμπλοκή πάρα πολλών ανθρώπων.

Η έρευνα πρέπει να γίνει, η κυβέρνηση του υποχρεωμένη από τη στιγμή που η δικαιοσύνη στέλνει ένα φάκελο στη Βουλή, να συστήσει προανακριτική επιτροπή, αν δεν το έκανε θα επρόκειτο για συγκάλυψη .

Εξάλλου όπως είπε,  η καλή συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών δυνάμεων, δεν προϋποθέτει συγκάλυψη, τον έλεγχο και την έρευνα πρέπει όλοι να τον θέλουν και να μην κρύβεται κανένας πίσω από δικαιολογίες.

Όσον αφορά την προοπτική εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ο κύριος Δημαράς έκανε λόγο για σύγχυση που επικρατεί στους πολίτες, αλλά και στον πολιτικό κόσμο, καθώς αυτό το θέμα πρέπει να το δούμε από πολλές σκοπιές όπως την γενική πολιτική που αφορά την περιβαλλοντική αλλαγή και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από την τελευταία συνθήκη του Παρισιού, καθώς μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μέχρι το 2050, πρέπει  να έχουμε πλήρη απεξάρτηση από τα καύσιμα.

Μην συγκρίνουμε χώρες όπως η Περσία που ξεκίνησαν αντλούν πετρέλαιο εδώ και 50 χρόνια, και  που το πετρέλαιο το έχουν όπως εμείς το νερό, καθώς  από τότε μέχρι τώρα τα διεθνή δεδομένα έχουν αλλάξει, έχουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή που είναι πολύ σοβαρές για όλο τον πλανήτη αλλά και τη χώρα μας, η οποία  είναι στις 18 πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου, με στοιχεία του ΟΗΕ όσον αφορά τις κλιματικές αλλαγές.

Μάλιστα όπως είπε πρέπει να ξεφύγουμε από το μοντέλο, του ότι πρέπει να αντλούμε ότι κάψουμε υπάρχει μέσα στη γη, καθώς το πετρέλαιο είναι ένα πολύτιμο αγαθό και από αυτό παράγονται άλλα είδη και δεν πρέπει να το καίμε.

Επίσης ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί είναι οι πιθανοί κίνδυνοι στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς όσα μέσα και αν πάρεις η απόλυτη προστασία δεν υπάρχει και μάλιστα στη χώρα μας ακόμα και αν φτιάξεις τους καλύτερους νόμους, όταν δεν έχεις μηχανισμούς  να  ελέγχουν και τις εταιρείες και τις μεταφορές δεν έχει νόημα.

Νόμους είχαμε και για τα αυθαίρετα οι οποίοι δεν τηρήθηκαν, αλλά και για την προστασία του Αμβρακικού, λέγοντας ότι ένα ατύχημα με τη μεταφορά πετρελαίου μπορεί να συμβεί, όπως πρόσφατα το μικρό ατύχημα σε  στο Σαρωνικό βλέποντας ότι όλη η περιοχή μαύρισε.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22522 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.