Γιάννης Στέφος στον Prisma 91,6: Όταν επιτρέπονται οι εκδρομές στο εσωτερικό δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απαγορεύονται στο εξωτερικό. Και στην χώρα μας έχουν κόστος.

Την εκτίμηση ότι σταδιακά η οικονομία της χώρας μας στους περισσότερους τομείς ανακάμπτει, εξέφρασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος.

Όλα αυτά είναι μηνύματα τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να πούμε με ότι αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά της εξόδου από το μνημόνιο και θα είναι μία χρονιά που θα μπορούμε περισσότερο να προγραμματίζουμε για το μέλλον μας, χωρίς τις σκληρές δεσμεύσεις που βάζει το μνημόνιο, ωστόσο δεν κοροϊδευόμαστε, θα υπάρχει κάποιου είδους επιτροπεία όπως υπάρχει σε όλες τις χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο, όμως θα έχουμε περισσότερη ευελιξία καθώς αυτό που ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση και το έχει αποδείξει τουλάχιστον το προηγούμενο διάστημα , είναι η ενίσχυση των κοινωνικών τάξεων που έχουν πληγεί από τις πολιτικές του μνημονίου και αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση καθώς Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι μπορεί ο ίδιος να Εργάζεται στο δημόσιο τομέα όμως ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι μία ιερή αγελάδα που δεν θα την πειράξει κανείς, άλλωστε κάθε φορά που υπήρχε κρίση στους συνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους οι κυβερνήσεις απευθύνονταν σε αυτούς για να περικόψουν ότι μπορούσαν και αυτές οι κοινωνικές ομάδες επλήγησαν βάναυσα και πάρα πολύ.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και αγρότες από ένα εισόδημα και πάνω, εκλήθησαν στην προκειμένη περίπτωση και τη συγκεκριμένη στιγμή να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος τις κρίσεις τουλάχιστον και την περασμένη χρονιά, υπάρχει όμως η δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι θα επιχειρηθεί στην πρώτη καλή στιγμή, η οποία οριοθετήθηκε από των ίδιο προς το τέλος του έτους, μία ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, εκτιμώντας ότι θα πάρουμε μία ανάσα.

Ο κύριος Στέφος, τόνισε την υπεραπόδοση των εισφορών του ΕΦΚΑ, καθώς όταν υπολόγιζαν ότι θα έχουν 300.000 έλλειμμα, ξαφνικά βρεθήκαμε να έχουμε ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες πλεόνασμα, αυτό σημαίνει ότι ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα να ασφαλιστούν, γιατί πρώτον το έχουν ανάγκη αλλά και μέσω των χαμηλών εισφορών τους δόθηκε η δυνατότητα να τις καλύψουν, αλλά και με άλλες ενέργειες να μπορούν να ελέγξουν τα οικονομικά τους μέσα σε δύσκολες συγκυρίες.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει τις εκδρομές των σχολείων στο εξωτερικό, έκανε λόγο ότι αυτή η ιστορία θα έχει συνέχεια, καθώς υπάρχει ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο προβλέπει τον τρόπο με τον οποίον γίνονται οι σχολικές εκδρομές, στην πορεία αυτό έχει αντικατασταθεί με διάφορους νόμους που ψηφίστηκαν στην πορεία και υπάρχει και υπουργική απόφαση του Μαρτίου του 2017 η οποία ορίζει πως θα γίνονται οι μαθητικές εκδρομές. Η απόφαση αυτή έτσι και αλλιώς ορίζει για να πραγματοποιηθεί μία μαθητική εκδρομή στο εξωτερικό θα πρέπει να συμμετέχει το 70% των μαθητών του τμήματος της τρίτης λυκείου. Ωστόσο η εγκύκλιος που έχει αποσταλεί στις διευθύνσεις δεν μπορεί να αλλάξει την υπουργική απόφαση και επικρατεί μία σύγχυση.

Καταθέτοντας την δική του άποψη ο κύριος Στέφος υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν εγγενή προβλήματα στις εκδρομές, σαν αυτά που έχουν περιγραφεί τις τελευταίες μέρες από διάφορα δημόσια πρόσωπα το ζήτημα είναι να λύσουμε τα προβλήματα αυτά και όχι να καταργήσουμε τις εκδρομές, με τον ίδιον να διαφωνεί με την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι οι εκδρομές αυτές έχουν τεράστια εκπαιδευτική και παιδαγωγική σημασία και δεν καταργούνται στη βάση του όλες, καθώς υπάρχουν προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται διακρατικά ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όμως αν υποτεθεί ότι υπάρχει τέτοια απαγόρευση γιατί δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές για οικονομικούς λόγους, η πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει και τις ανάγκες των μαθητών που δεν μπορούν να συμμετάσχουν καθώς οι εκδρομές αυτές έχουν τεράστια εκπαιδευτική σημασία.

Όταν επιτρέπεται η εκπαιδευτική εκδρομή στο εσωτερικό της χώρας, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί με τον ίδιο άνθρωπο δεν μπορεί να επιτρέπεται και στο εξωτερικό, γιατί και στη χώρα μας έχουν κόστος για εκδρομές, σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει και το επόμενο διάστημα με τον ίδιον να έχει την αίσθηση ότι στο τέλος και οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται στο εξωτερικό και ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τους μαθητές εκείνους για να ανταπεξέλθουν στα κόστη μιας τέτοιας εκδρομής.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.