Γιάννης Γιαμάς εφ’όλης της ύλης στον Prisma 91,6: “Έρχονται άνθρωποι που δεν ξέρουν το κατώφλι του επιμελητηρίου, μόνο οι λογιστές τους μας επισκεπτόταν”

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου παραχώρησε ο πρόεδρος και εν νέου υποψήφιος για το τιμόνι του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Γιαμάς στον Prisma 91,6 και τους Μιχάλη Μίχος και Χάρη Τσάντη.

Ο Γιάννης Γιαμάς ανέφερε αρχικά ότι συμμετέχει στο Επιμελητήριο από το 1994 που σχηματίστηκε το πρώτο ΔΣ και ακολούθησαν εκλογές το 1995, το 1997, το 2001, το 2006 και το 2011. «Είχα την πολυτέλεια να είμαι σε όλες αυτές τις εκλογές ένας από τους νικητές, το αρχαιότερο μέλος να συμμετέχω στη διοίκηση από διάφορες θέσεις αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας, από το 2006 πρόεδρος, μεσολάβησε η συνεργασία μας με τον κ Νταλαμάγκα που το 2009-10-11 ήταν ο κ Νταλαμάγκας και έκτοτε είμαι και πάλι στο τιμόνι. Σε λίγες ώρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα ολόκληρο τον απολογισμό μας» ανέφερε και συνέχισε: «Τι είναι το επιμελητήριο για κάποιους; Δεν μπορεί να έρχεσαι ξαφνικά και να στρατεύεσαι σε μια λογική  του να γκρεμίσουμε ή να ανατρέψουμε τους προηγούμενους. Πρέπει να υπάρχουν προτάσεις, είμαι οπαδός του ενιαίου ψηφοδελτίου και είχα προτείνει και στους 2 επικεφαλείς να συνεργαστούμε, να μοιράσουμε και τις θητείες και από την αρχή κιόλας, δεν έχω ανάγκη την καρέκλα, για να είμαστε το καινοτόμο επιμελητήριο, να εκφράζονται όλες οι τάσεις από όλες τις πλευρές και όλους τους χώρους».

Ο κ Γιαμάς αφού αναφέρθηκε στο ρόλο του επιμελητηρίου ανέφερε με νόημα: «Αυτή τη στιγμή έρχονται άνθρωποι που δεν ξέρουν το κατώφλι του επιμελητηρίου, μόνο οι λογιστές τους μας επισκεπτόταν». Συνεχίζοντας είπε «κάποιοι προσπαθώντας μέσα στην όλη τη διαδικασία να καλύψουν υπαρξιακό πρόγραμμα δικό τους προσπάθησαν να έρθουν να ενεργοποιήσουν κόμματα να έχουν έστω στο παρά πέντε κομματική βοήθεια. Σε εμάς δε συνέβη αυτό».  Στη συνέχεια απαντώντας στην κριτική ότι υπάρχει πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του  το οποίο ανήκει κομματικά σε ακροδεξιό κόμμα είπε «οι επαγγελματίες είναι επαγγελματίες.  Δεν θα πυροβολήσουμε και δε θα σκοτώσουμε κανέναν όποιες και αν είναι οι κομματικές του πεποιθήσεις. Δυστυχώς προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν λάσπη. Εγώ έχω 1 πρόσωπο άλλοι έχουν πρόσωπα. Δεν φιλτράρω και δεν δικαιώνω και δεν επιτρέπω σε κανέναν…  Όσοι ασχολούνται ας τα ψάξουν. Μετά το θόρυβο που πήγε να προκληθεί ήρθε η πληροφόρηση και σε μας για αντίστοιχες υποψηφιότητες σε άλλα ψηφοδέλτια» ανέφερε.

Ο Γιάννης Γιαμάς μίλησε για τους υποψηφίους του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Φώτη Ζέρβα και τον Γιώργο Τσουμελέκα  που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο, αλλά και στο γεγονός ότι 9 μέλη της υπάρχουσας διοίκησης συμμετέχουν με το ψηφοδέλτιο του. Ανέφερε δε ότι ούτε ένας από τους «παλιούς» δε συμμετέχει στα ψηφοδέλτια των αντιπάλων του. Μίλησε ακόμη αναλυτικά για τις συμμετοχές και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Ο Γιάννης Γιαμάς απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι «κατεστημένο» στο Επιμελητήριο και ζητάν την αλλαγή: «Είμαι υπέρ της αλλαγής, πώς όμως; Πληρώνοντας, αγοράζοντας; Ή γκρεμίζοντας; Και ποιοι θα έρθουν; Ζητάω την εμπειρία. Τους κάλεσα όλους να μάθουν τι είναι το επιμελητήριο, να περάσουν το κατώφλι 2 χρόνια του επιμελητηρίου. Να δουν τις ηλεκτρικές καρέκλες που μπορεί να θεωρούνται για κάποιους μόνο ως προφίλ  ή ως διαφορετικότητα. Μας κατηγόρησαν ότι μοιράζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προσωπικά εγώ. Όχι αυτά είναι ψέματα. Και ο πιο αδαής δεν τα πιστεύει. Εδώ δημιουργήθηκαν κινήσεις μόνο για τις επερχόμενες εκλογές, εκβιάζοντας πολιτικούς χώρους μόνο για στήριξη της υπαρξιακής τους ανάγκης. Πώς να είσαι καθεστώς; Είχα την πολυτέλεια, την τύχη και την τιμή να είμαι ιδρυτικό μέλος του επιμελητηρίου. Είμαι μόλις 50 χρονών με 24 χρόνια εμπειρία. Λατρεύω τον επιμελητηριακό χώρο και την επιχειρηματικότητα και προσπαθώ να την υποστηρίξω με τον καλύτερο τρόπο. Δεν μπορεί να έχεις συνέχεια τους ίδιους αυλικούς. Είναι καλό να έχεις αυλικούς που έχουν ένα πάθος, ένα μεράκι και να παλεύουν να στηρίξουν εσένα και να μην έχουν ευεργετηθεί ούτε στο ελάχιστο».

Μιλώντας για τη στήριξη που παρέχεται στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μπούρη από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας   σημείωσε ότι είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Γεωργάκος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του.

Ασκώντας κριτική σε δηλώσει του Χρήστοτ Κοτσίνη,  ο Γιάννης Γιαμάς ανέφερε: «Είχαμε την πολυτέλεια την κα Κοτσίνη, την μητέρα του Χρήστου να είναι σε 2 θητείες της δικής μας διοίκησης να συμπορευθούμε να δημιουργήσουμε τουριστικό τμήμα με πρόεδρο την κα Κοτσίνη, να κάνουμε σημαντικές δράσεις (…) άρα δεν έπρεπε να πει ο Χρήστος ότι είμαστε ανύπαρκτοι, δυστυχώς δεν τα γνώριζε ο Χρήστος τότε, δεν τα γνώριζε, ήταν πολιτικός μηχανικός…». Συνεχίζοντας ανέφερε «δεν νοείται ένα ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης να έρχεται 6 μέρες πριν τη λήξη των οικονομικών οφειλών και να θέλει να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο ανατροπής με 11 άτομα, τουλάχιστον απέναντι σε έναν «καθεστωτικό και κραταιό» Γιαμά όπως με αποκαλουν…».

«Κάποιοι θεωρούν –και αυτό είναι απαράδεκτο, αλήτικο και σας το καταγγέλλω– και χρησιμοποιούν κάποιους για τις επόμενες  δημοτικές εκλογές. Δε θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν το επιμελητήριο για εφαλτήριο ή για τέστ των δικών τους συνδυασμών και δυναμικών για τις δημοτικές εκλογές. Εδώ θα ρθουν  ξεκάθαρα να δουν τον επαγγελματία! » συμπλήρωσε.

Κάνοντας δε μια παράφραση στη φράση του Πρίαμου ο κ Γιαμάς ανέφερε:  «Φοβού τους νέους, μη γνώσιν και μέτρον έχοντες»

Στα τεχνικά της ψηφοφορίας ανέφερε ότι τελικά οι σταυροί θα είναι 3 σύμφωνα με τις αποφάσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23857 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.