Γενίκευση πλειστηριασμών, αντιδραστικά μέτρα και «μαξιλάρι» για το κεφάλαιο τα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης

Το πράσινο φως για ιδιωτικοποιήσεις, τη γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα και την ανηλεή προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, απαίτησε το γιούρογκρουπ για να απελευθερώσει τη δόση των 5,7 δις.

Γίνεται φανερό, πλέον, πως η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, που πλασάρει η κυβέρνηση, είναι ένα μεγάλο παραμύθι με αντιλαϊκούς στόχους.

Βεβαίως, καμία έξοδος από την επιτήρηση της ΕΕ δεν πρόκειται να υπάρξει τον Αύγουστο, αφού το διαρκές ευρωμνημόνιο προβλέπει αυστηρότατους όρους ελέγχου, ενώ τα μνημονιακά μέτρα θα είναι σε ισχύ.

Κυβέρνηση και ΕΕ, όμως, θέλοντας να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου, προωθούν επιπλέον τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού «μαξιλαριού», ενός αποθεματικού πολλών δις ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους και ταυτόχρονα για τη θωράκιση των τραπεζών.

Για τις τράπεζες επιδιώκεται η γενίκευση των πλειστηριασμών και η επιβολή εξώσεων, όπως έχει απαιτήσει και η ΕΚΤ! Ταυτόχρονα, προωθείται σχέδιο μαζικών απολύσεων και χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το δημοσιονομικό μαξιλάρι χτίζεται ήδη με τη φορολεηλασία που θα ενταθεί (ετοιμάζονται κατασχέσεις σε ένα εκατομμύριο πολίτες), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το άγριο τσεκούρι στις κοινωνικές δαπάνες.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που κλιμακώνει την πάλη του, δείχνει τις δυνατότητες μιας γενικότερης εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης στο κοινωνικό σφαγείο που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο.

 

Σήμερα απαιτείται οργάνωση του αγώνα στη προοπτική του γενικού ξεσηκωμού.

Μόνο ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός με τα δικά του δημοκρατικά όργανα της λαικής θέλησης μπορεί να επιβάλλει τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας , που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη. Ένας οργανωμένος λαός που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ-ΕΥΡΩ-Ε.Ε-ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την κάλυψη των αναγκών μας.  Ως Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην οποία συμμετέχουμε θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο άνοιγμα αυτού του δρόμου. Στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης.

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα(Ν.Α.Ρ)

για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργάνωση περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

 

συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22522 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.