Βασίλης Κεγκέρογλου στον Prisma 91,6:” Ζητάμε από τους πολίτες ρόλο πρωταγωνιστή. Αν μας τον δώσει θα τιμήσουμε τη εντολή του.”

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στον Prisma 91,6, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Kεγκέρογλου.
Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού, περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, ανέφερε ότι αυτοί που βγαίνουν καθαροί είναι οι δανειστές, αλλά τα προβλήματα, υποχρεώσεις και επιτροπεία μένουν, καθώς και  η υπογραφή του πρωθυπουργού για μειώσεις σε συντάξεις μισθούς και αφορολόγητο.

Όπως ανέφερε, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για σχέδιο ανάπτυξης, δεν έκανε καμία αναφορά στα 100 δις κατ’ ελάχιστο, που χρέωσε το 2005 την χώρα, μίλησε για παρεμβάσεις από τη δικαιοσύνη, αλλά ξέχασε να μας πει ότι ο ίδιος έχει συστήσει κάποιους φυλακές στη δικαιοσύνη, ενώ στην αναφορά του για παραδημοσιογραφία, ξεχνά  ότι έχει κάνει τα πάντα στο υπόγειο του Μαξίμου και στον τύπο γενικότερα, για να δημιουργήσει μαύρο κίτρινους κονδυλοφόρους. “Όλα αυτά που λέει είναι το δικό του αφήγημα ωστόσο δεν πείθει κανέναν.”

Σχολιάζοντας το “Κίνημα αλλαγής”, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο κινείται στο μεσαίο χώρο, αναζητεί έναν ισχυρό πολιτικό φορέα που θα μπορέσει να πάει μπροστά τα πράγματα. “Το εγχείρημα είναι ακόμα στην αρχή του, έχουμε με επιτυχία πέρασε την πρώτη δύσκολη φάση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις κάτω από μία ενιαία ηγεσία, να αποταθούμε στους πολίτες με συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέσεις σε όλη την Ελλάδα.”

Όσον αφορά τις πολιτικές διεργασίες την επόμενη μέρα, όποτε διεξαχθούν εκλογές, είπε ότι στις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας, θα πρέπει να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο στα εθνικά μας θέματα, μία Εθνική γραμμή και αυτό υποστηρίζει και προωθεί το κίνημα αλλαγής. “Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν παίρνει καμία τέτοια πρωτοβουλία, για να ρίξει αργότερα τις ευθύνες αλλού”.

“Το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης, δεν πρέπει να το μπερδεύουμε σκοπίμως ή όχι με το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών, καθώς αυτές γίνονται στη βάση τις αποφάσεις των πολιτών μέσω των εθνικών εκλογών,  αυτές θα προκύπτουν έπειτα από την εντολή που θα πάρουν από τον Ελληνικό λαό.

Αν παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τη δική μας πρόταση και μας δώσει ισχυρή εντολή θα την τηρήσουμε, από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κινηθούμε εκτός αυτής, αν μας θέλει μία περιθωριοποιημένη δύναμη, θα ξαναδιαβάσουμε το μήνυμα και δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.

Εάν όμως ο ελληνικός λαός εγκρίνει την πρότασή μας, όταν θα πάρουμε την εντολή στα χέρια μας έστω και τρίτοι, θα ζητήσουμε εμείς να μάθουμε ποιοι θα συνεργαστούν μαζί μας  και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εκτός κυβερνητικής εντολής. “Από εκεί και πέρα, οι πολίτες αποφασίζουν και για το είδος των συνεργασιών, γιατί καθορίζουν ποια προγράμματα είναι μέσα στο δικό τους πολιτικό Πλαίσιο.”

Εμείς ζητάμε ρόλο πρωταγωνιστή κι αν αυτό μας το δώσει ο λαός με την εντολή του θα του θα τον τιμήσουμε.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23897 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.