Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στον Prisma 91,6: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία ανακάμπτει όχι μόνο στους αριθμούς αλλά και στους ανθρώπους.

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον προσδιορισμό φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε ετών λόγω της μη ψήφισης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ  είναι μια πολύ έντιμη συνεργασία με τον σεβασμό σε διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα. Το ίδιο είχε γίνει και με το Σύμφωνο συμβίωσης, την Ιθαγένεια και την κατασκευή του Τζαμιού στην Αττική.

«Ούτε και τότε είχε μπει κάποιο θέμα στην συνεργασία μας, είναι πολύ σαφείς οι επιφυλάξεις σε αυτά τα θέματα και δεν τίθεται θέμα κυβερνητική ρήξης.

Όπως βγήκε το αποτέλεσμα, το σπουδαίο είναι ότι με 171 ψήγους πέρασε η φιλοσοφία του επί της αρχής και το «πρόβλημα» ήταν το άρθρο τρία για ην ηλικία. Για αυτό το θέμα ανέφερε ότι ακούστηκαν πολλές απόψεις, άλλες υπερβολικές, αλλά η ουσία είναι ότι μπορεί να μην έχει αντιμετωπίσει κάποιος ένα τέτοιο πρόβλημα στον ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο, δεν παύει όμως το πρόβλημα να υπάρχει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μέσα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό είναι σπουδαίο που το αντιλήφθηκε και το Ποτάμι και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ που ο υπερψήφισε καθώς είναι ένα μεγάλο βήμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για μια πολύ μικρή μερίδα συνανθρώπων μας που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί.»

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα η κυρία Θεοπεφτάτου ανέφερε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει για την χώρα μας με τους θεσμούς να παραδέχονται ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, καθώς ενώ ο στόχος για ανάκαμψη είναι 2,8 για το 2018 το ΔΝΤ μιλάει για 2,6, ένα πολύ ευοίωνο μείγμα, υπό το πρίσμα της τρίτης αξιολόγησης, υπάρχουν πολλά σημεία που μας δείχνουν ότι  συνολικά η οικονομία ανακάμπτει όχι μόνο στους αριθμούς αλλά και στους ανθρώπους.

Έχουμε μια μικρή μείωση της ανεργίας, αύξηση των εξαγωγών, μικρή άλλα αύξηση καθώς και αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και αυτά αποτυπώνονται στον κόσμο, εφόσον υπάρχει το κατάλληλο δημοσιονομικό περιθώριο, η γνώμη μας είναι ότι έχουν γίνει αδικίες στην φορολόγηση και σιγά σιγά μπορεί μα αρθούν.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.