Από 5 έως 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα.

Τα νεότερα επιτεύγματα πάνω στην εντομολογία, ζιζανιολογία, φυτοπαθολογία, και γενικότερα στη φυτοπροστασία, θα παρουσιασθούν από ειδικούς επιστήμονες και από εκπροσώπους του ΥπΑΑΤ και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, στην «7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας», που θα διεξαχθεί στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου στη Λάρισα, από τις 5 έως 8 Μαρτίου 2018.
Το συνέδριο διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με συνδιοργανωτές τους: Δήμο Λαρισαίων, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας, Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων και Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Ο Γεωπόνος κ. Δημήτρης Σταυρίδης, Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Λάρισας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Η Συνάντηση αυτή αποτελεί τον πόλο έλξης όλων των εμπλεκομένων με την φυτοπροστασία, φορέων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, περιφερειακών κέντρων προστασίας φυτών κ.λπ..
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και αναμένουμε μεγάλο αριθμό αγροτών και φοιτητών από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουμε πάνω από 300 προεγγραφές για την συμμετοχή στο συνέδριο. Περιμένουμε κοντά στους χίλιους συνέδρους και αυτό δείχνει την επιτυχία της συνάντησης.
Στο συνέδριο θα συζητηθούν λύσεις στα προβλήματα φυτοπροστασίας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά και θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενώ ομιλίες μεταξύ άλλων θα κάνουν εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του ΥπΑΑΤ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αλλά και εκπρόσωπος από τον ΕΣΥΦ.
Θα υπάρξουν δύο συναντήσεις Στρογγυλής Τράπεζας, στις οποίες θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων αγρότες και εκπρόσωποι συνεταιρισμών. Η πρώτη θα γίνει την Τρίτη (6/3) στην οποία θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση φυτοπροστατευτικών και η δεύτερη την Τετάρτη (7/3) στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Συνταγογράφησης Γεωργικών Φαρμάκων».

Δείτε το πρόγραμμα και τις περιλήψεις

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22527 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.