Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας

Με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας στις εγκαταστάσεις του ιδρύματός μας, ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, γνωστοποίησε τις θέσεις μας για το ζήτημα της μεταφοράς και της συγχώνευσης του ΤΕΙ Πρέβεζας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ως Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πρέβεζας, από το 2012 η θέση μας για το νομοσχέδιο που αναφερόταν στις συγχωνεύσεις και τις μεταφορές τμημάτων, ήταν η Πρέβεζα να γίνει το κέντρο των οικονομικών σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου κι επιπλέον να μεταφερθεί και το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας στην Πρέβεζα. Ερχόμενοι όμως, στο σήμερα και στο ενδεχόμενο το ΤΕΙ Πρέβεζας να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και σε ένα αλλόκοτο σενάριο να κλείσει η σχολή και να μεταφερθεί εκεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την ανανεωμένη πρότασή μας. Όσον αφορά το ενδεχόμενο της ένταξής μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είμαστε θετικοί με την προϋπόθεση το ΤΕΙ Πρέβεζας να παραμείνει στη θέση του και να οριστεί ως κέντρο των οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεταφέροντας στην Πρέβεζα το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου αλλά και το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Τα κριτήρια αυτής της πρότασης βασίζονται αρχικά στις κτιριακές εγκαταστάσεις που κοσμούν το χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ικανές να στεγάσουν και τα δυο τμήματα τα οποία δεν χαίρουν τέτοιας υποδομής, καθώς, για παράδειγμα, στο τμήμα των Ιωαννίνων τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Επιπροσθέτως, ένα άλλο σημαντικό κριτήριο αποτελεί το διδακτικό προσωπικό, όπου στο ΤΕΙ Πρέβεζας υπάρχουν 16 μόνιμοι καθηγητές, άρτια καταρτισμένοι επιστημονικά, ικανοί να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα με ορισμένες προσθήκες. Βέβαια, θα θέλαμε να αναφέρουμε και την μαζική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ζήτημα αυτό, μια αντίδραση που θα ήταν καλό να είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν όταν τέθηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα αυτό, έχοντας τους συμμάχους μας από τότε και όχι την ύστατη στιγμή που τα πράγματα έχουν φτάσει σε απροχώρητο σημείο.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22647 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας για την επίθεση σε βάρος του 24 χρόνου σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη

Ένας 24χρονος φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή όπου διαμένει, ενώ επέστρεφε από τη σχολή του.

Όπως φημολογείται το τάγμα εφόδου τον χτύπησε μέχρι λιποθυμίας, εξαπολύοντας ακατανόμαστες βρισιές επειδή υπέθεσαν ότι είναι <<αντιεξουσιαστής>>. Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση στον ιστότοπο της, η νεοναζιστική οργάνωση που ονομάζεται Χρυσή Αυγή <<κάλυψε>> την επίθεση σε βάρος του 24 χρόνου σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη.

  Δεν νοείται εν έτη 2017 να υπάρχουν τέτοιου είδους φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν προασπίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη διακίνηση των ιδεών. Ως νέοι άνθρωποι αλλά και ως Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας οφείλουμε να καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα βίας από όποιον χώρο και να προέρχονται, γι αυτό λοιπόν καλούμε όλη την σπουδαστική κοινότητα να κινητοποιηθεί για ένα τέτοιο γεγονός.

 

Λέμε ΟΧΙ στο νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της χούντας, στους οπαδούς της βίας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22647 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.