Ανακοίνωση σωματείου ιδιωτικών υπάλληλων ν. Πρέβεζας για την απεργία 14 Δεκεμβρίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

10 Π.Μ. ΣΤΟ ΦΟΡΟ.

Απεργούμε για να μην καταργηθούν τα δικαιώματά μας και οι ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν με αίμα.

Απεργούμε γιατί: Οι μισθοί πείνας δεν αρκούν για την επιβίωσή μας. Η άγρια φοροληστεία, τα χαράτσια, οι ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία επιδεινώνουν περαιτέρω το βιοτικό μας επίπεδο.

Απεργούμε: Για να διεκδικήσουμε επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και την κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

Απεργούμε γιατί: Η απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα. Καθημερινά κατακρεουργούνται οι μισθοί, οι συμβάσεις και τα ωράρια μας, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλεμπόρων.

Απεργούμε γιατί: Αντιστεκόμαστε στη διεύρυνση του ωραρίου και διεκδικούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι εργοδότες, με τις «Λευκές Νύχτες» και τα εξαντλητικά «εορταστικά» μερόνυχτα, θέλουν να απελευθερώσουν το ωράριο, ενώ εμείς ΟΧΙ!

Απεργούμε γιατί: Πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

Απεργούμε γιατί: Νισάφι πια με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει μετατρέψει, στην Πρέβεζα, αλλά και αλλού, τα Εργατικά Κέντρα σε παραμάγαζα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με άφαντα σωματεία-σφραγίδες.

Απεργούμε γιατί: Δεν ανεχόμαστε άλλο την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φοβέρα στους χώρους δουλειάς.

Απεργούμε: Δίνοντας μαζική, βροντερή απάντηση στη βία και την καταστολή της κυβέρνησης, των μηχανισμών του αστικού κράτους. Τους λέμε ξεκάθαρα πως το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι.

Απεργούμε γιατί: Έχουμε αξιοπρέπεια και θέλουμε μια ζωή όμορφη, χωρίς ανεργία, πολέμους και προσφυγιά για μας και τα παιδιά μας. Γιατί δεν αφήνουμε άλλο τα πράγματα στην τύχη τους. Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απεργούμε γιατί: Γνωρίζουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Μπορούμε να γκρεμίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, μνημόνια και αφεντικά αρκεί να το πάρουμε απόφαση!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και η λήξη του ημερολογιακού έτους θυμήσου ότι έχεις να λάβεις:

1.Δώρο Χριστουγέννων έως της 21/12– Η πληρωμή από τον εργοδότη είναι υποχρεωτική, μη δεχτείς την τρομοκρατία για να το επιστρέψεις πίσω όπως συχνά συμβαίνει, δικαιούσαι ολόκληρο Δώρο για την χρονική περίοδο από την 1/5 μέχρι και την 31/12 κάθε έτους που εργάζεσαι και είναι ίσο με 1 μηνιαίο μισθό στο σύνολο των τακτικών αποδοχών για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια, για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

2.Την ετήσια κανονική σου άδεια [αν έχεις υπόλοιπο], αλλιώς δικαιούσαι τις αντίστοιχες αποδοχές αδείας, προσαυξημένες κατά 100%, καθώς και το επίδομα αδείας το οποίο φθάνει μέχρι τον μισό μισθό [για όσους αμείβονται με μισθό] ή μέχρι τα 13 ημερομίσθια [για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, χωρίς ποσοστό προσαύξησης]. Κάθε εργαζόμενος δικαιούται άδεια από τον 1ο μήνα απασχόλησής του στην ίδια επιχείρηση.

Επικοινώνησε, οργανώσου στο Σωματείο σου, πάλεψε μαζί μας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για να απαιτήσουμε περισσότερα. Αυτά που σου ανήκουν! Από τον αγώνα δρόμου που σε υποχρεώνει η εργοδοσία για να επιβιώσεις, έλα στον δρόμο του αγώνα.

Κάνε το βήμα, έλα στην Απεργία.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.