Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για το αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης Λυγιάς- Καστροσυκιάς- Καναλίου κ.α. Δήμου Πρέβεζας

Τον δρόμο της υλοποίησης πήρε σήμερα ένα ακόμη σπουδαίο έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επισκέπτες της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου.

 

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου “Κατασκευή Αποχετευτικών δικτύων και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια  του Δήμου Πρέβεζας “με συνολικό προϋπολογισμό 26.700.000 ευρώ.  Ανάδοχος αναδείχτηκε η “ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε..

 

Το έργο καλύπτει τον πρώην Δήμο Ζαλόγγου, μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Πρέβεζας και έχει φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων συλλογής και οι αγωγοί μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βράχου, παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, Καστροσυκιάς, παραλίας Καστροσυκιάς, Καναλίου, Νέας Σινώπης και Νέας Σαμψούντας.  Συνολικά στα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας θα κατασκευαστούν 73.328 μέτρα αγωγών βαρύτητας, 34.811 μέτρα καταθλιπτικών αγωγών και 25 αντλιοστάσια.

 

Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” και είναι υποέργο πράξης συνολικού προϋπολογισμού 36.668.165 ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης τα δίκτυα του οικισμού και της παραλίας Λούτσας του Δήμου Πάργας, την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και τις απαλλοτριώσεις.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.