Αλέκος Αλαβάνος στον Prisma 91,6: “Ο κόσμος μέσα στην απελπισία του ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να τον βγάλει από τα Μνημόνια. Λάθος μου που στήριξα Αλέξη Τσίπρα.”

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο Αλέκος Αλαβάνος.

Αναφερόμενος στο χώρο της αριστεράς είπε ότι γίνονται διεργασίες και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν συνεργασίες σε ένα ευρύτερο γενικό πλαίσιο όχι μόνο με πολιτικά πρόσωπα αλλά και με κοινωνικά.

Στόχος αυτού του φορέα που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος,  είναι να προσδιοριστεί ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, ένα όραμα για την Ελλάδα και έπειτα ακολουθούν τα εκλογικά ζητήματα, τα οποία δεν τον απασχολούν άμεσα.

Σχολιάζοντας τη σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, με αφορμή την novartis ο κύριος Αλαβάνος είπε ότι γίνεται μία προσπάθεια των κεντρικών παραγόντων του πολιτικού σκηνικού, να φύγει η συζήτηση, ως πρώτο θέμα στην ατζέντα για το πως ζει μία οικογένεια, για  θέματα απασχόλησης,  τις συντάξεις,  την ασφάλιση, το αφορολόγητο και να έρθουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που είναι σημαντικά,  ωστόσο τα επισκιάζουν, καθώς και αυτό το σίχαμα, το οποίο παρατηρούμε με τις αλληλοκατηγορίες για διαφθορά.

“Νομίζω ότι όλο αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του καθυστερημένου χαρακτήρα που είχε πάντα  ο δικομματισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανελέητο βρίσιμο σε σχέση με τη διαφθορά, καθώς ακούμε πάλι για βαλιτσάκια με χρήματα τα οποία πηγαίνουν στο Μαξίμου,  όλα αυτά είναι ντροπή για τη χώρα μας.

Υπάρχει διαφθορά στην πολιτική πρέπει να βρεθεί, ωστόσο δεν είναι μόνο εκεί,  καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες, κάνουν μία διαρκή προσπάθεια να διασύρουν τους γιατρούς και αυτό το γνωρίζω γιατί η σύζυγός μου γιατρός, έχοντας γνώση για  τις ιστορίες με τις προσφορές που κάνουν,η χώρα μας είναι αξιολύπητη όπως έχει καταντήσει.”

Στο ερώτημα ότι ο κύριος Αλαβάνος έδωσε το χρίσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και “αν έχει γκρεμιστεί το ιδεολογικό περιτύλιγμα με το οποίο ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι τον Πρωθυπουργό δεν τον εκλέγει ένας άνθρωπος,  αλλά ο Ελληνικός λαός και δεν νομίζω ότι μία απλή γνώμη που είχα κάποτε, είναι αυτή η οποία επηρέασε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργό.

Αν έχει γίνει λάθος από τη μεριά μου αυτό έχει συμβεί, καθώς όπως έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις μου και ο Χριστός έκανε μαθητή του τον Ιούδα.”

Όσον αφορά το ιδεολογικό περιτύλιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τις ιδέες της, αν είναι αυτή η πολιτική  που ορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερά, εγώ δεν τοποθετώ τον εαυτό μου εκεί.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, έλεγε ότι δεν χρειάζεται να έρθουμε σε σύγκρουση και να φύγουμε από το ευρώ, καθώς θα χρησιμοποιήσουμε άλλη διαπραγματευτική μέθοδο. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων τι θα γίνει αν οι άλλοι αντιδράσουν και πουν όχι, απέκλειαν το ενδεχόμενο κάνοντας λόγο για συμμαχία του Νότου και άλλες βλακείες.

Ο κόσμος μέσα στην απελπισία του, αναζήτηση μία λύση βρήκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντικαταστήσει τα μνημόνια, ψήφισε λάθος, κάνοντας ακόμα  μεγαλύτερο λάθος ψηφίζοντας μία κυβέρνηση τρίτου μνημονίου, αλλά πάντα τα λάθη μπορούμε να τα διορθώσουμε, έστω και με πολύ μεγάλη ζημιά την οποία έχει υποστεί η χώρα μας την διετία που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22522 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.