Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.

 

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

 

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-06-2017) το μεσημέρι, τελετή αγιασμού, στο παλαιό Δημαρχείο Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου.

 

Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στη συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

 

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες του Τοπικού Αστυνόμου.

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης τόνισε τη συνεισφορά του νέου αυτού θεσμού στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας ενώ η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Τύρου – Ούζα, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού και στην συνεισφορά του στην εμπέδωση της ασφάλειας και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και τοπικής κοινωνίας.

 

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου, εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.