Άσκηση δασοπυρόσβεσης στη συνοριακή γραμμή Ηπείρου- Αργυροκάστρου

Ευρεία άσκηση συντονισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα σύνορα Ελλάδος- Αλβανίας, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεργασίας Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.

Η άσκηση έγινε με τη συμμετοχή των Γενικών Προξένων της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο και Αλβανίας  στα Ιωάννινα, των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Ηπείρου και Αργυροκάστρου, των Δημάρχων Πωγωνίου και Δρόπολης, καθώς επίσης και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρη Μαυρογιώργου.

Με βάση και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, δόθηκε βαρύτητα στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αστυνόμευση, την αποτροπή εμπρησμών με πρόθεση και με αμέλεια. Μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, εξετάστηκαν επίσης τρόποι ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία για τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει όταν εκδηλώνεται πυρκαγιά στη συνοριακή γραμμή και κυρίως να επιτρέπεται κατά το δυνατόν η συντομότερη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων  εντός και εκείθεν των συνόρων για αποτροπή της επέκτασης των πυρκαγιών.

Τέλος συμφωνήθηκε όπως καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ειδικά όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές είναι μεγάλος να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23898 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.