Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017», σε περιοχή του Δήμου Ζαγορίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 με μέριμνα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (1.000- 1.500 στρεμμάτων), με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017», σε περιοχή του Δήμου Ζαγορίου μεταξύ της  Τ.Κ. Άνω Πεδινών, της Τ.Κ. Βίτσας και  Τ.Κ. Μονοδενδρίου.

Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ζαγορίου, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ, το Εθνικό Πάρκο Βορείου Πίνδου  και Εθελοντικές  Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π. .

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών-Φορέων, θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου επί της οδού Αρχ. Μακαρίου 18 στα Ιωάννινα και στην συνέχεια θα μεταβούν στο πεδίο της άσκησης την 19-05-2017 με ώρα προσέλευσης την Ω/08:00.

 

 

 

Ιωάννινα  16-05-2017

Ο Τμηματάρχης Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Βασίλειος Ε. Παύλου

Επιπυραγός

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.