Άρθρο αναγνώστη: Η διαστρέβλωση της φιλοζωίας στην Πρέβεζα και η παντελής έλλειψη λογικής

Αναγνώστης του PrevezaToday.gr που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του απέστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αυτούσιο και χωρίς παρεμβάσεις δημοσιεύουμε:

Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως μια έννοια σαν τη φιλοζωία καταφέραμε και τη  διαστρεβλώσαμε τόσο  πολύ σε αυτή την πόλη. Πώς καταφέραμε και μετατρέψαμε τα ζωντανά σε πεδίο αντιπαράθεσης και τον τρόπο χρήσης τους σε λαίλαπα όχλησης σε αυτή την μικρή πόλη.

Στην μικρή μας πόλη οι αυτοαποκαλούμενοι ως φιλόζωοι ανακηρύσσουν τον εαυτό τους ως απόλυτο εκπρόσωπο των ζώων  αν και φαίνεται ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό επαφή με την κοινωνία και τον τρόπο λειτουργίας της.
Έχοντας λοιπόν απόσταση πλέον από το τι είναι  πραγματικά φιλοζωία καταφέρνουν με εξαιρετική επιτυχία να  αδικούν και τα ζώα αλλά και την έννοια της φιλοζωίας. Με  την εξωφρενική αντιμετώπιση  περιστατικών επίθεσης από σκυλιά   δημιουργούν συνεχώς εχθρούς δίνοντας πατήματα και στους θιασώτες της «Φόλας» και της «Ευθανασίας»  και  για κάποιο λόγο- που δεν κατανοώ- τυγχάνουν μιας άνευ προηγουμένου προστασίας από τις αρχές που αντιμετωπίζουν τέτοιες ομάδες σαν να έχουν πραγματικά κάποια εξουσία ανώτερη από κάθε αρχή.  Άμεσο επακόλουθο αυτής της υπερπροστατευτικής συμπεριφοράς των αρχών είναι  αυτοαποκαλούμενοι ως «φιλόζωοι»  να θεωρούν ότι κατέχουν ένα  άβατο με αποτέλεσμα αν κάποιος τολμήσει να εναντιωθεί, πολύ γρήγορα δέχεται μια αήθη επίθεση και κάνει πίσω.

Τα περιστατικά είναι πολλά. Πρόσφατα μια έγκυο που δέχτηκε επίθεση από σκύλο, την κατηγόρησαν ενστικτωδώς ότι τελικά φταίει αυτή! Και γράφω “ενστικτωδώς” γιατί χωρίς καν να είναι μπροστά στο περιστατικό εναντιώνονται πολύ γρήγορα στο γεγονός, υποστηρίζοντας ότι φταίει ο πολίτης και όχι το σκυλί. Χωρίς δεδομένα. Απλά γιατί αυτό κάνουν!

Μόλις χθες επιχειρηματίας δημοσιοποίησε επίθεση που δέχτηκε από σκυλί και αντιμετωπίστηκε από την αυτοαποκαλούμενη «φιλοζωική» ομάδα ως κάτι αστείο, υπερβολικό και μάλιστα τον λοιδόρησαν για το μέγεθος της πληγής που του άφησε το δάγκωμα του σκυλιού. Λες και έχουμε θέσει κάποια  κλίμακα σοβαρότητας του περιστατικού. Αν σου κόψει το πόδι είναι εντάξει να διαμαρτύρεσαι, αν απλά σε δαγκώσει είσαι υπερβολικός και γελοίος και « άντε σπίτι σου να βάλεις λίγο Μπενταντίν» (πραγματικό σχόλιο).  Στο ίδιο θέμα επίσης επίθεση δέχτηκε και ο συντάκτης της ιστοσελίδας που απλά προέβαλε το θέμα  ο οποίος κατηγορήθηκε, άκουσον άκουσον , ως εντεταλμένος εχθρός κατά της φιλοζωίας και μάλιστα δημοσίως του έγραψαν  “Έχεις πρόβλημα”. Δεν ξέρω βέβαια αν υπονοεί το σχόλιο ότι έχει ο άνθρωπος κατά τη γνώμη τους κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα ή το μήνυμα αυτό ενέχει κάποια απειλή!

Όλα τα περιστατικά καταλήγουν έτσι. Ο πολίτης  διαμαρτύρεται και οι  αυτοαποκαλούμενοι ως “φιλόζωοι”  επιτίθενται.

Έχει όμως  ιδιαίτερη σημασία ο  τρόπος που λειτουργούν αυτοί οι κύκλοι στα social media καθώς έχουν αναπτύξει στρατηγικές και τρόπους λειτουργίας new age σέκτας.
Μόλις εμφανιστεί μια είδηση που έχει να κάνει με επίθεση σκυλιού, με εξαιρετική ταχύτητα εξαπολύουν επιθέσεις οργανωμένες στα comments αυτών των ειδήσεων, taggάρωντας μάλιστα τα “δυνατά” όπλα της ομάδας,  ανθρώπους δηλαδή που   δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς και προσβολές επί προσωπικού, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και όσο το κλίμα αυτό εξακολουθεί να υφίσταται, οι εν λόγω, συνεχίζουν την δράση τους αντιμετωπίζοντας την πόλη ως τσιφλίκι τους και επιτίθενται χωρίς αιδώ σε οποιονδήποτε δηλώσει το αυτονόητο. Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο ένας πολίτης να δέχεται τέτοιου είδους επίθεση μαζικά. Δεν είναι. Γιατί δεν έχουν συνηθίσει όλοι να δέχονται θρασύτητες επιθέσεις και μάλιστα δημόσια. Έξαλλου, όπως ισχύει και με τους ηλίθιους, έτσι και οι αγενείς σε κατεβάζουν στο επίπεδο τους και εκεί χάνεις κατά κράτος.

Δεν ξέρω  πως κατάντησε η φιλοζωία  να εκπροσωπείτε από ένα πυρήνα ανθρώπων που απέχουν από τη λογική τόσο πολύ και έχουν μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα για τον κόσμο και την κοινωνία. Επιμένω όμως να λέω ότι οι αρχές πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν τη δουλειά τους μακριά από συμφέροντα, συμπάθειες ή ωχαδελφισμούς και να βάλουν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι σε όλους αυτούς που κυκλοφορούν λες και είναι καμιά άρχουσα τάξη με τρομερή δύναμη και αξία. Δεν έχει καιρό που εισαγγελέας από έδρας εξήρε την δουλειά του υπεύθυνου του Δήμου για τα αδέσποτα, ο οποίος βρισκόταν στο ειδώλιο ως κατηγορούμενος για θέμα σχετικά με τα αδέσποτα(??), δημιουργώντας ένα μούδιασμα στο κοινό και ένα κλαυσίγελο στους πολίτες και τα ΜΜΕ .

Και καλά όλα αυτά. Το έργο που κάνουν;  Προφανώς οι αυτοαποκαλούμενοι «φιλόζωοι» τρέχουν περισσότερο από εμένα και πιθανόν και από εσένα κάτι το οποίο εγώ δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω και πολύ περισσότερο δεν θέλω και να το αδικήσω. Αλλά έχω την αίσθηση ότι η «φιλοζωική» τους ανάγκη έχει να κάνει περισσότερο με άλλα πράγματα και όχι με την πραγματική έννοια της φιλοζωίας. Η άνευ προηγουμένου μνησικακία που επιδεικνύουν, η άχρωμη αυτή αγάπη για τα ζώα που βρίθει συναισθηματισμού με παντελή έλλειψη λογικής και μια αδυσώπητη ανάγκη να δηλώσουν κάτι που όλοι είμαστε μάλλον δείχνουν  το λιγότερο λανθασμένη τακτική.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν θέτεις την κοινωνία απέναντι αλλά την ευαισθητοποιείς και την ενημερώνεις αν χρειαστεί. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν  ζουν τα ζώα σε βάρος των ανθρώπων. Θα έπρεπε να γνωρίζουν  ότι ο σεβασμός  προς τα ζώα δεν διαφοροποιείται από τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.  Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τους συμπολίτες τους χρειάζονται μαζί τους και όχι εναντίον τους. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν καθαρό συναίσθημα εθελοντικής προσφοράς και όχι παθολογίες υποκρύπτουσες.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.