Ξεκινά την Παρασκευή το 4ο συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ξεκινά την Παρασκευή το 4ο συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στην τελική ευθεία για το 4ο Συ­νέδριό της βρίσκεται η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Οι εργασίες ξεκινούν την Παρα­σκευή 13 Γενάρη στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Γενάρη, με τη διαδικασία ψηφοφορίας για τις θέσεις και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου καθώς και την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Μετά από τρεις μήνες γόνιμου και συντροφικού διαλόγου, στόχος είναι η ανώτα­τη πανελλαδική διαδικασία της οργάνωσης να αποτελέσει σημαντική συμβολή στην αναγκαία ανασυγκρότηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων αλλά και ευρύτερα, στην υπόθε­ση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς. Πέρα από τις θέσεις του απερχόμε­νου Κεντρικού Συμβουλίου οι οποίες διακινήθηκαν-παρουσιάστηκαν και στη Πρέβεζα (θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της απόφασης του Συνεδρίου), κατατίθεται προς ψήφιση και εισηγητική πρόταση θέσεων από 19 συντρόφους και συντρόφισσες, σε μια προσπά­θεια πιο πλατιάς και ουσιαστικής συζήτησης των μεγάλων ζητημάτων της εποχής μας.

Το 4ο Συνέδριο της νΚΑ διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή που σηματοδοτεί μια ποιοτικά νέα στροφή της ταξικής πάλης. Η συ­νέχιση της καπιταλιστικής κρίσης και της επέ­λασης των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», αλλά και το ανοιχτό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο έχουν μεταβάλλει την κατάσταση στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες αλλά ανοίγο­ντας και νέες δυνατότητες. Μεγάλο μέρος του διαλόγου εν όψει του Συνεδρίου επικεντρώ­νεται, ως εκ τούτου, στην επανεκτίμηση όλης της προηγούμενης περιόδου, αναγνωρίζοντας πως καμία μάχιμη πολιτική γραμμή παρέμβασης δεν μπορεί να αποβεί νικηφόρα χωρίς την απο­τίμηση και την αξιοποίηση των θετικών και των αρνητικών συμπερασμάτων της προηγούμενης εμπειρίας. Άλλωστε, κάθε νέα κινηματική και επαναστατική απόπειρα είναι ταυτόχρονα τομή και συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών. Έρχεται να συνεχίσει και να αναπτύξει την κλη­ρονομιά τους αλλά και να αντιπαρατεθεί με τις αδυναμίες και τα όριά τους.

Παράλληλα, στην καρδιά της συζήτησης βρίσκεται η στόχευση για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση του κινήματος της νεολαίας, ώστε να μπορέσει η νέα γενιά να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αναμέτρη­σης. Συνεκτικό στοιχείο που διαπερνά εξάλλου και τα δύο κείμενα που κατατίθενται προς ψή­φιση είναι η αγωνία για το πώς θα μπορέσει η νεολαία να λειτουργήσει καταλυτικά το επόμενο διάστημα τόσο για την ενδυνάμωση και τη νίκη των αγώνωνόσο και για την αλλαγή των συσχε­τισμών στην κοινωνία ενισχύοντας τις αντικαπι­ταλιστικές, επαναστατικές τάσεις. Η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από κάθε κομμάτι της (μαθητές, φοιτητές-σπουδαστές, νέα βάρδια), περιλαμβά­νει βήματα για κάθε επιμέρους κίνημα αλλά και μια συνολική λογική και απεύθυνση για το σύ­νολό της νέας γενιάς. Βασικό σταθμό σε αυτήν την υπόθεση αποτελεί η εργατική στροφή της παρέμβασής μας και η αναζήτηση δρόμων για τη συγκρότηση ενός νεολαιίστικου κινήματος εργατικής κατεύθυνσης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από το φοιτητικό κίνημα και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), τον «Ανυπόταχτο Μα­θητή» και τη συστηματική παρέμβασή μας στη νέα εργατική βάρδια (Attack, Λάντζα, Radical IT κτλ) αποτελούν πολύτιμη πρώτη ύλη και βάση για τη συζήτησή μας.

Επιπρόσθετα, κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η επανοηματοδότηση του σύγχρονου ρόλου της επαναστατικής κομμουνιστικής οργάνωσης και συνολικά της επαναστατικής πρωτοπορί­ας. Αποτελεί διακύβευμα για το επαναστατικό ρεύμα σήμερα να συνδεθεί και να εκφράσει τις υποβόσκουσες νεολαιίστικες αντισυστημικές διαθέσεις, να συμβάλει στην ενίσχυση και πε­ραιτέρω πολιτικοποίηση τους, για την εμφάνιση ενός σύγχρονου και μαζικού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στη νεολαία. Ταυτόχρονα, η αναζήτηση ενός νέου κομμουνιστικού μέλλοντος και η στρά­τευση σε μια ιστορική και παγκόσμια υπόθεση συνιστούν καθοριστικό κρίκο για την υπέρβαση του ΤINA που εγκλωβίζει τη νέα γενιά.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες, διεξάγεται η συζήτηση με ενωτικό και συνθετικό πνεύμα, προκειμένου η επόμενη μέρα να μας βρει μά­χιμους και ικανούς να δώσουμε νέα πνοή στους αγώνες. Ευελπιστούμε πως τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μας συναντούν τις αγωνίες της πολυσυζητημένης και συνάμα λαβωμένης γενιάς της κρίσης. Επιδιώκουμε, τέλος, η συλ­λογική μας αυτή διαδικασία να επικοινωνήσει με όλο εκείνο το αγωνιστικό δυναμικό που αναζητά διέξοδο από το σημερινό τοπίο της απογοήτευσης, με όσους και όσες αναγνωρί­ζουν την ελπίδα στο ρεαλισμό της ανατροπής στοχεύοντας σε μια νέα ουτοπία που μπορεί να αναβλύσει από τις δυνατότητες της συγκλονι­στικής και μετέωρης εποχής μας.

Τέλος, το γόνιμο διάλογο εμπλου­τίζουν και μία σειρά από κείμενα συμ­βολής από συντρόφους και συντρόφισ­σες που καταθέτουν τις απόψεις τους γραπτά σε μία προσπάθεια ενίσχυσης και ανάπτυξης της συζήτησης. Όλα τα σχετικά κείμενα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της νΚΑ, η οποία ενη­μερώνεται καθημερινά (www.nka.gr).

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση βάσης Πρέβεζας

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20786 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*