Πρέβεζα : Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου για το 2017, με προσκεκλημένο το συγγραφέα δρα Σπύρο Βρεττό

Το Φιλοσοφικό Καφενείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας, φιλοξένησε σήμερα Σάββατο 18/3 στις 19.30 στην οικία Αθανασιάδη στην Πρέβεζα., στην πρώτη συνάντηση για το 2017, το χαρισματικό Λευκαδίτη συγγραφέα και διδάκτωρ Φιλοσοφίας Σπύρο Βρεττό με θέμα συζήτησης “Αγωνία Επιβίωσης: Φιλοσοφική Ενατένιση του παρόντος και του Μέλλοντος”.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το Σπύρο Βρεττό στις διαδρομές υπαρξιακού προβληματισμού και να συνομιλήσουν μαζί του για το αγωνιακό άχθος της επιβίωσης. Επιχειρήθηκε μια συζήτηση για το πως νοείται η επιβίωση σήμερα, ποιοι είναι οι σύγχρονοι υπαρξιακοί και οντολογικοί κίνδυνοι, ποιά είναι η προοπτική για το μέλλον σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα, ποιες μπορεί να είναι οι ελπιδοφόρες καταφυγές του ανθρώπου.

Προλόγισαν η ποιήτρια-συγγραφέας και σύζυγος του δρ Βιβή Κοψιδά, η οποία είναι και πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Λευκάδας, οι συνδιοργανωτές του ΦΚ η φιλόλογος Ελευθερία Αγγέλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Δήμου Πρέβεζας και ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτωρ φιλοσοφίας.

Επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις Φιλοσοφικού Καφενείου για την Εαρινή Περίοδο:

2η συνάντηση: Στις 5 Απριλίου όπου θα τους τιμήσει με την παρουσία της η κα Βασιλική- Σολωμού Παπανικολάου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας από τα Ιωάννινα, η οποία θα μιλήσει για τον Πλάτωνα και την τέχνη του στην Πολιτική.

3η συνάντηση: Στις 19 Απριλίου με προσκεκλημένο τον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και πρώην Υπουργό Παιδείας, με θέμα η Φιλοσοφία και η Πολιτική.

Τέλος, τιμώμενο πρόσωπο ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτορας Φιλοσοφίας, με θέμα τον Αριστοτέλη.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.