Πρέβεζα : Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου για το 2017, με προσκεκλημένο το συγγραφέα δρα Σπύρο Βρεττό

Πρέβεζα : Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου για το 2017, με προσκεκλημένο το συγγραφέα δρα Σπύρο Βρεττό

Το Φιλοσοφικό Καφενείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας, φιλοξένησε σήμερα Σάββατο 18/3 στις 19.30 στην οικία Αθανασιάδη στην Πρέβεζα., στην πρώτη συνάντηση για το 2017, το χαρισματικό Λευκαδίτη συγγραφέα και διδάκτωρ Φιλοσοφίας Σπύρο Βρεττό με θέμα συζήτησης “Αγωνία Επιβίωσης: Φιλοσοφική Ενατένιση του παρόντος και του Μέλλοντος”.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το Σπύρο Βρεττό στις διαδρομές υπαρξιακού προβληματισμού και να συνομιλήσουν μαζί του για το αγωνιακό άχθος της επιβίωσης. Επιχειρήθηκε μια συζήτηση για το πως νοείται η επιβίωση σήμερα, ποιοι είναι οι σύγχρονοι υπαρξιακοί και οντολογικοί κίνδυνοι, ποιά είναι η προοπτική για το μέλλον σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα, ποιες μπορεί να είναι οι ελπιδοφόρες καταφυγές του ανθρώπου.

Προλόγισαν η ποιήτρια-συγγραφέας και σύζυγος του δρ Βιβή Κοψιδά, η οποία είναι και πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Λευκάδας, οι συνδιοργανωτές του ΦΚ η φιλόλογος Ελευθερία Αγγέλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Δήμου Πρέβεζας και ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτωρ φιλοσοφίας.

Επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις Φιλοσοφικού Καφενείου για την Εαρινή Περίοδο:

2η συνάντηση: Στις 5 Απριλίου όπου θα τους τιμήσει με την παρουσία της η κα Βασιλική- Σολωμού Παπανικολάου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας από τα Ιωάννινα, η οποία θα μιλήσει για τον Πλάτωνα και την τέχνη του στην Πολιτική.

3η συνάντηση: Στις 19 Απριλίου με προσκεκλημένο τον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και πρώην Υπουργό Παιδείας, με θέμα η Φιλοσοφία και η Πολιτική.

Τέλος, τιμώμενο πρόσωπο ο Κωνσταντίνος Ακρίβος, διδάκτορας Φιλοσοφίας, με θέμα τον Αριστοτέλη.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.