Κλειστά και αύριο (Πέμπτη) όλα τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών

Κλειστά και αύριο (Πέμπτη) όλα τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών

«Μάχη» για τον αποχιονισμό σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, δίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έχοντας επιστρατεύσει όλο το προσωπικό της και 20 μηχανήματα, είτε ιδιοκτησίας του Δήμου, είτε μισθωμένα από ιδιώτες.

Όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Πέμπτη 12/1/2017, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τους διευθυντές της Εκπαίδευσης, όπου ελήφθησαν υπόψη και οι επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Η επιχείρηση του Δήμου Ιωαννιτών για τον αποχιονισμό ξεκίνησε από τις 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη ξημερώματα προς Τετάρτη) και είχε ως  κυρίαρχο μέλημα καταρχήν, να μην «κλείσουν» οι δρόμοι που οδηγούν στα Νοσοκομεία, οι κεντρικοί άξονες της πόλης των Ιωαννίνων και οι δρόμοι που οδηγούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση που φυσικά συνεχίζεται κι αυτό γιατί – όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Νάστος τέτοιας έντασης και διάρκειας κακοκαιρία με χιονόπτωση, είχε πάνω από μία δεκαετία να «χτυπήσει» ειδικά την πόλη των Ιωαννίνων.

«Το μεγάλο πρόβλημα ήταν όχι μόνο ο όγκος του χιονιού, αλλά η αμείωτη διάρκεια της χιονόπτωση. Για πολλές ώρες  δεν σταμάτησε να χιονίζει κι αυτό σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε να περνάμε για τον αποχιονισμό δύο και τρεις φορές στους ίδιους δρόμους, δίνοντας βαρύτητα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες», όπως είπε.

Ο κ. Νάστος ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες, γιατί – όπως είπε- έχοντας δοθεί αναγκαστικά προτεραιότητα σε κεντρικούς άξονες της πόλης και στους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και Δημοτικά Διαμερίσματα, ήταν αδύνατο να καθαριστούν άμεσα δευτερεύοντες δρόμοι. Η προσπάθεια αποχιονισμού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τέλος, ο Δήμος Ιωαννιτών παρακαλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν συμπεριφορές που επιβάλουν οι δυσμενέστατες  καιρικές συνθήκες. Δηλαδή να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματα τους, εκτός κι αν υπάρχει ανάγκη. Να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται πεζή, γιατί εξαιτίας του παγετού, δρόμοι και πεζοδρόμια «κρύβουν» παγίδες πάγου.  Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για παγετό τις επόμενες ώρες, επιβάλει σε όλους να είμαστε πολλοί προσεκτικοί

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει πως το τηλέφωνο ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο μπορούνε να απευθύνονται είναι το 2651 0 31448.

Επίσης υπάρχει επάρκεια αλατιού στο εργοτάξιο του Δήμου και εκτός από τις ρίψεις που κάνει συνεχώς ο Δήμος με τα μηχανήματα του στους δρόμους, μπορούνε από το εργοτάξιο να προμηθευτούνε αλάτι και όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονταν σήμερα όλο το πρωί και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, έχοντας άμεση γνώση των προσπαθειών που καταβάλει όλος ο μηχανισμός του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας και ευχαριστώντας  τους εργαζόμενους για τη «μάχη» που δίνουν σε εξαιρετικά αντίξξοες συνθήκες.

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20786 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*