Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρέβεζας

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρέβεζας

»ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Φιλιππιάδας παίρνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της παιδείας σε συνεδρίας του που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε τα παρακάτω.
1. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρέβεζας που μέσω του προισταμένου της Β/θμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών Διευθυντών των Λυκείων της πόλης μας προσπάθησαν να εκφοβίσουν μαθητές και γονείς με στόχο τον τερματισμό της κατάληψης των Λυκείων. Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοπρέπειας απαίτησαν την παρουσία μαθητών και γονέων στον Εισαγγελέα Πρέβεζας ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών τότε που όλα τα’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
2. Τασσόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, είμαστε περήφανοι γι’ αυτά αφού θεωρούμε ότι τα αιτήματά τους διακρίνονται από δικαιοσύνη και ωριμότητα, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση κατάργηση του Νέου Σχολείου και της Τράπεζας θεμάτων που μοναδικό στόχο έχει, η μόρφωση να αποτελέσει προνόμιο των λίγων και όχι όλων. Η μετατροπή του σχολείου σ’ ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο αλλοιώνει τον αρχικό σκοπό του, και οδηγεί στη παραπαιδεία και τα φροντιστήρια καθώς μειώνεται η εμπιστοσύνη τους προς το δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές καλούνται σε 11 ημέρες να εξεταστούν σε 13 μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 ημέρες θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα για τις πανελλήνιες.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τεράστιο άγχος στους μαθητές, δικαιολογημένη ανασφάλεια –απογοήτευση και την αποστροφή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα όλα αυτά εφαρμόζονται σε μια εποχή όπου κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει καθημερινά την οικονομική κρίση, την ανεργία και βέβαια κάθε τέτοιου είδους απορύθμιση.
Ελπίζουμε η φωνή των μαθητών σε αυτή την διαμαρτυρία να ακουστεί, γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και όχι πλεονέκτημα των πιο εύπορων συμπολιτών μας.

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20739 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*