Η διαχρονική παρουσία του Κώστα Καρυωτάκη σημείο αναφοράς για την Πρέβεζα

Η διαχρονική παρουσία του Κώστα Καρυωτάκη σημείο αναφοράς για την Πρέβεζα

Η επίδραση της ποίησης του Κώστα Καρυωτάκη στις νεώτερες ποιητικές γενιές είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου από την Φιλολογική Ομάδα Ποιητικά Αναλόγια “Κ.Καρυωτάκης” και το Δήμο της Πρέβεζας.Κύριοι ομιλητές της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης θα είναι ο κρητικός λογοτεχνίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού Αλέξης Ζήρας, ο ποιητής και δοκιμιογράφος Παντελής Μπουκάλας και ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο δράσεων που προγραμματίζονται για την ανάδειξη της ποίησης και της λογοτεχνίας γενικότερα σε σχέση με την πόλη της Πρέβεζας και την ιστορία της. Χρησιμοποιείται δε ως “όχημα” η περίπτωση του Καρυωτάκη γιατί είναι η πλέον γνωστή και ίσως και η πιο παρεξηγημένη.

Η κορύφωση των δράσεων θα γίνει το 2018 όπου και συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή, ενώ παράλληλα θα γίνει επέκταση και σε άλλα θέματα και άλλα ποιητικά έργα σημαντικά για την πόλη και την ζωή της.

 

 

Πηγή: FB /Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20786 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*