Ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης του νοσοκομείου Πρέβεζας για την ενίσχυση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας! – O Στρατής Βουγέλλης στον Prisma 91,6

Στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, στην Πάτρα, βρέθηκαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου, κ. Στρατή Βουγέλλη. Στη μαζική κάθοδο στην 6η ΥΠΕ συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Μεσολογγίου, Άρτας, Χατζηκώστα, ΠΓΝ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Φιλιατών.

Στη συνάντηση με τον Α΄ υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρη Κωστακιώτη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ Στρατής Βουγέλλης μιλώντας σήμερα στον  Prisma 91,6, τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό και της πρακτικής αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών εξαιτίας των ελλείψεων αυτών, οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, το οποίο πασχίζει να καλύψει τις ανάγκες του σε υγειονομικό υλικό, λαμβάνοντας λιγότερο από το 50% του προϋπολογισμού που λάμβανε το 2010. Παράλληλα εκφράστηκε η γενική αντίθεση στη πολιτικής υγείας που ακολουθείται με το καθεστώς απασχόλησης των γιατρών με συμβάσεις έργου  αλλά και το επί μακρό διάστημα οφειλών των πληρωμών των επικουρικών γιατρών.

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων εδώ

Σε σχέση με τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της Πρέβεζας και τη συζήτηση που υπάρχει περί συγχώνευσης ή κλεισίματος τους νοσοκομείου Πρέβεζας ο κ Βουγέλλης ανέφερε ότι  όπως φάνηκε υπάρχει σαφής πρόθεση για αναβάθμιση του νοσοκομείου της Λευκάδας, κάτι το οποίο πιθανόν να καταστήσει υποστηρικτικό το ρόλο του νοσοκομείου Πρέβεζας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων. Συγκεκριμένα ο κ Βουγέλλης ανέφερε ότι “αφού πιέσαμε τον υποδιοικητή να πάρει θέση για το ρόλο του νοσοκομείου της Πρέβεζας , η απάντηση ήταν ότι εντάξει και η Πρέβεζα θα έχει μια δομή υγεία αλλά πρέπει να ξέρετε ότι στη Λευκάδα φτιάχνεται ένα νέο νοσοκομείο, με ΕΣΠΑ και οι προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε είναι λίγες». Επομένως όπως σημείωσε και ο κ Βουγέλλης δίνουν προτεραιότητα στο νέο νοσοκομείο της Λευκάδας και θα συρρικνώσουν μονάδες της γύρω περιοχής ανάμεσά τους και το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Η υποβάθμιση του Γ.Ν. Πρέβεζας σε ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) ή Κέντρο Υγείας, η οποία κρίνεται ως πιθανή, θα συναντήσει την αντίδραση των εργαζομένων, σημείωσε ο κ. Βουγέλλης, ο οποίος απηύθυνε για ακόμα μια φορά κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία για συμμετοχή στις δράσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Πρέβεζας. Παράλληλα σημείωσε ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί  24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 9:00 π.μ

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22242 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.