Όλα έτοιμα για τον Κολυμβητικό Διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα

Όλα έτοιμα για τον Κολυμβητικό Διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας  η συνέντευξη τύπου για τον ετήσιο Κολυμβητικό Διάπλου Άκτιο – Πρέβεζα  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου και διοργανώνεται από τα  κολυμβητικά σωματεία Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας και Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνας Πρέβεζας  σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την ΛΕΚ Πρέβεζας, την ΛΓ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων  και την Κλεοπάτρα Μαρίνα.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν η κα. Δήμητρα Κοψάρη, συντονίστρια της συνέντευξης, ο κ. Γεράσιμος Ντίτσος, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας, ο κ. Κατσανάκης Απόστολος από τον Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας, ο κ. Νίκος Αλεξίου από τον Ναυτικό Όμιλο Ποσειδώνας Πρέβεζας, ο κ. Θωμάς Τσάγκης νικητής του πρώτου Διάπλου το 1957 και ο κ. Δημήτρης Ρούσσος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε η κα. Δήμητρα Κοψάρη και είπε τα εξής: «Σήμερα η συνάντηση αυτή γίνεται για τον αγώνα Διάπλου που θα γίνει στις 27/08, Άκτιο – Πρέβεζα (Μικρό και Μεγάλο). Καταρχήν να ξεκινήσω με τον κ. Τσάγκη Θωμά όπου είναι ο πρώτος που έκανε το Άκτιο-Πρέβεζα και επιστροφή το 1957 όπου θα είναι και ο πιο ειδικός να μας κάνει μια αναφορά».

Στη συνέχεια τον λόγο είχε ο κ. Τσάγκης όπου τόνισε τα εξής: «Οι πρώτοι αγώνες είχαν διοργανωθεί το 1957 και έτυχε να τρέξω και εγώ και τότε δεν είχαμε προπονητές και ήμουν αυτοδίδακτος και ξεκίνησε ο Διάπλους και ήρθα πρώτος με 9΄ Άκτιο-Πρέβεζα και ο κόσμος απόρησε με 9΄από το Άκτιο-Πρέβεζα και όταν έφτασα στο Εργατικό Κέντρο όπου εκεί τερματίζαμε με σήκωσαν στα χέρια».

Το λόγο στην συνέχεια είχε ο κ. Κατσανάκης Απόστολος όπου είπε τα εξής: «Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν δυο κολυμβητικοί Διάπλοι όπου ο πρώτος θα είναι ο μικρός στα 300μέτρα για τους μικρούς αθλητές και ο μεγάλος απέναντι από την Μπούντα που λέμε και είναι περίπου στα 810 μέτρα αλλά με τα ρεύματα που επικρατούν στον  Αμβρακικό Κόλπο οι αθλητές θα κολυμπήσουν γύρω στα 1500 με 1700 μέτρα. Όσο για τις συμμετοχές έχουμε αναρτήσει στα ΜΜΕ την αίτηση συμμετοχής και έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές για τον φετινό Διάπλου αλλά και την ημέρα του αγώνα θα μπορεί όποιος θέλει να κάνει αίτηση συμμετοχής στην γραμματεία που θα υπάρχει και κάνοντας την δήλωση θα συμμετάσχουν στο Διάπλου».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσανάκης ευχαρίστησε όλους του φορείς, τους συμμετέχοντες αλλά και τους διοργανωτές όπου στηρίζουν αυτόν τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

Τον λόγο είχε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γεράσιμος Ντίτσος όπου είπε τα εξής: «Είναι ένας αγώνας που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Πρέβεζα και εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά ακόμα. Ο Δήμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είναι αρωγός και είναι διπλά σε ότι χρειάζεται. Πέρυσι είχαμε εβδομήντα συμμετοχές στον αγώνα μας φέτος θα ευελπιστούμε να έχουμε πολύ πάρα πάνω και πέρα από αυτά φέρνει στην Πρέβεζα αθλητικό τουρισμό. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και να κυλίσουν όλα ομαλά».

Τέλος, τον λόγο πήρε η κα. Δήμητρα Κοψάρη όπου τόνισε ότι και φέτος θα είναι εκεί και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι μπορεί ο καθένας θα το προσφέρει όπως είχαμε κάνει και πέρυσι και αυτό μας δίνει το έμβασμα να προσκαλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας και όσους παρευρεθούν να στηρίξουν το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στο GoSports.gr

 

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20958 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.