Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα νωπά προϊόντα

Με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση  ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», την Πέμπτη (12/10).

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο παρέχει πλέγμα προστασίας στους παραγωγούς ( αγρότες και κτηνοτρόφους), καθώς και στους καταναλωτές, μέσα από δύο μεγάλες τομές που εισάγει στον πρωτογενή τομέα: την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά και την προστασία των παραγωγών από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των αλυσίδων χονδρικής.

Ειδικότερα, καθιερώνεται, μεταξύ άλλων:

  • Η υποχρεωτική επισήμανση επί των συσκευασιών του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, της προέλευσης του γάλακτος και ειδικότερα της χώρας άμελξης, της χώρας επεξεργασίας και της χώρας συσκευασίας του.
  • Η υποχρεωτική αναγραφή σε όλα τα στάδια διακίνησης του κρέατος, από το σφαγείο έως την ταμειακή μηχανή του καταστήματος λιανικής, της χώρας γέννησης, εκτροφής και σφαγής του ζώου από το οποίο προέρχεται το κρέας.
  • Η υποχρέωση πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων εκ μέρους των χονδρεμπόρων, περιλαμβανομένων των super markets, το αργότερο εντός 60 ημερών από την έκδοση του σχετικού τιμολογίου.

Συμπερασματικά, το ψηφισθέν νομοσχέδιο διορθώνει  αδικίες του παρελθόντος και θέτει σε νέες βάσεις την προοπτική  του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 21266 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.