Συμμετοχή σε πρόγραμμα για απασχόληση 20 μακροχρόνια ανέργων αιτείται ο Δήμος Αρταίων

Συμμετοχή σε πρόγραμμα για απασχόληση 20 μακροχρόνια ανέργων αιτείται  ο Δήμος Αρταίων

Την απόφαση να αιτηθεί ο Δήμος Αρταίων τη συμμετοχή του σε  πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών έλαβε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμος Αρταίων δύναται να επιχορηγηθεί ως δικαιούχος για 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του εκάστοτε ωφελούμενου, την πρόσληψη του οποίου θα αιτηθεί, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα προσληφθούν από επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια υπηρεσία που ανήκει η έδρα που θα απασχοληθούν.

Ο Δήμος προσδιόρισε τις ειδικότητες των 20 ανέργων, κυρίως στον τεχνικό τομέα, που θέλει να προσλάβει και στη συνέχεια θα αποστείλει την κατάσταση των υποδειχθέντων ανέργων. Από την κατάσταση αυτή ο Δήμος θα επιλέξει τους ωφελούμενους που πρόκειται να προσλάβει, σύμφωνα με τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων, με αιτιολογημένη απάντηση τόσο ως προς την αποδοχή, όσο και ως προς την απόρριψη αυτών.

Αναλυτικά οι ειδικότητες και οι θέσεις ανά ειδικότητα που ζητά ο Δήμος έχουν ως εξής: ΔΕ Οικοδόμων 2, ΔΕ Ελαιοχρωματιστών 2, ΔΕ Σιδηρουργών 2, ΔΕ Ξυλουργών 2, ΔΕ Δενδροκηπουρών 2, ΔΕ Χειριστής Μηχανήματος Έργου 1, ΔΕ Εργοδηγών 2, ΔΕ Οδηγών (Γ’ Κατ) 2, ΠΕ/ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών 2, ΔΕ Γενικών Καθηκόντων 3

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20958 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.