Πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus μαθητών και καθηγητών στην πόλη Murcia της Ισπανίας 22- 26 Ιανουαρίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στην πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, cest mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Murcia της Ισπανίας από 22- 26 Ιανουαρίου 2018 με τη συμμετοχή 6 μαθητριών της Α’ Λυκείου και τριών εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Γενικός σκοπός του προγράμματος Erasmus + είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η θεματική ενότητα της πρώτης συνάντησης είναι «Οι Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το σχολείο υποδοχής «Instituto de Education Secundaria LA FLOTA» και θα συνεργαστούν για τη  δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών έργων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα και να προετοιμάσουν την επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση  που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Ιταλία.

 

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Poupard Nathalie, ΠΕΟ5, υποδιευθύντρια

Πρέντζα Άννα, ΠΕ02

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 21736 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.