Ποδηλατάδα γύρω από τα κάστρα της πόλης

Ποδηλατάδα γύρω από τα κάστρα της πόλης

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ  6 Μαΐου  2018  στην Πρέβεζα

‘Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας πάει ποδήλατο …’

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Υποστήριξη της  ‘Κίνησης φίλων του ποδηλάτου Πρέβεζας’ και σας προσκαλούν στη Μαθητική Ποδηλατάδα για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον μετακίνησης στην πόλη. Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας!

Αναδεικνύει τεκμηριωμένα τις ανάγκες για τον προσανατολισμό της πόλης στην κατεύθυνση της βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαβίωσης  και το προτείνει ως μέσον μετακίνησης σε πολιτιστικές διαδρομές και μονοπάτια .

Το  βασικό μας σύνθημα για φέτος  :

 

« Πάμε ποδήλατο γύρω από τα κάστρα της πόλης !!!»

 

Ποδήλατο είναι πολιτισμός και χρέος μας επίσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Οι μαθητές σας προσκαλούν σε ποδηλατάδα –ξενάγηση σχετικά με την Ιστορία των κάστρων της πόλης μας . Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν , αναδεικνύουν την Πρέβεζα ως Καστροπολιτεία και ζητούν να αποδοθούν στο κοινό της πόλης τα κάστρα αναβαθμισμένα μνημεία όπως τους αρμόζει !

 

 

Μαθητική και όχι μόνο… Ποδηλατοπορεία

Κυριακή 6 Μαΐου  2018 , ώρα 10.30 πμ,

Στάδιο ‘Αθανασία Τσουμελέκα’- Οικισμός δασκάλων- Αλωνάκι- Κάστρο Παντοκράτορα – Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Λεωφόρος Ειρήνης – Πευκάκια – Κάστρο Αγίου Ανδρέα

 

Κινούμαστε με το ποδήλατο μας παντού!

Περιορίζουμε το ΙΧ, διεκδικούμε ασφαλή μετακίνηση !

Προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη συνδέουμε με την οικο-μετακίνηση!

Αλλάζουμε τη ζωή μας !!!

 

.

Σας Καλούμε όλους , να συμμετάσχετε  στην  παραπάνω εκδήλωση για την βιώσιμη και οικολογική μετακίνηση και να μάθετε περισσότερα για τα κάστρα που μας περιβάλλουν από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Πρέβεζας με τη συνέργεια και ενεργή συμμετοχή των μαθητών  !

 

 

Πάμε ποδήλατο !!!

 

Με το ποδήλατο στη βόλτα, στη δουλειά, στην αγορά!

Περιορίζουμε το ΙΧ, κινούμαστε με ποδήλατο!

 

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Καπέλο
  • Νερό
  • Κράνος ( αν υπάρχει)

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20765 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*