Παυλόπουλος: Η Πολιτεία έχει χρέος ν’ ανοίξει νέες προοπτικές για την περαιτέρω πολύπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου – Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Στο 4ο  Τακτικό Συνέδριο  Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού όπου διοργανώνεται από την Πέμπτη στην πόλη της Πρέβεζας και στο ξενοδοχείο Margarona Royal,  παρευρέθηκε χθες  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όπου τον υποδέχτηκε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου βρίσκεται από το πρωί στην πόλη.

Στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας παρευρέθηκαν και οι τοπικοί βουλευτές κ. Μπάρκας και κ. Γιαννάκης, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης αλλά κ.α.

Πριν την ομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς ενώ και χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ παράλληλα, επισήμανε το χρέος της Πολιτείας, για την διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης για τη Ήπειρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή των Ηπειρωτών στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, στους εθνικούς ευεργέτες και στην τεράστια προσφορά τους, στο ν’ αποκτήσει, όχι μόνον η Ήπειρος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, σημαντικό μέρος της σύγχρονης φυσιογνωμίας της, τονίζοντας πως πρέπει να αποτελέσει ξανά την πρωτοπορία στην ανάκαμψη της Ελλάδας και να δείξουμε  και στον λαό ότι μπορούμε, αλλά και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα δεν γονατίζει ποτέ, έχει τεράστιες δυνατότητες. Η Ελλάδα θα προχωράει στον ευρωπαϊκό της ρόλο.

Η Πολιτεία, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, έχει χρέος ν’ ανοίξει νέες προοπτικές για την περαιτέρω πολύπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου και ήδη έχει ξεκινήσει με σημαντικά τεχνικά έργα που έγιναν σ’ αυτήν, όπως η Εγνατία Οδός, αλλά και  μελέτες που γίνονται για την ανάπτυξη των ορεινών και γεωγραφικώς απομονωμένων περιοχών της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας, ως αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ομοεθνείς πρέπει να ζήσουν σε κράτος δικαίου, και αν δεν το τηρείς το κράτος δικαίου είναι ανάχωμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως στην  Ευρώπη δεν γίνεται κανένας μέλος με εκπτώσεις. Η Ελλάδα, έχει πάντοτε στραμμένο το βλέμμα της στους ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει, ότι όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.