Ο Τάσος Δράκος για την τοπική πολιτική επικαιρότητα: “Να κοιμούνται ήσυχα, δεν πρόκειται να βάλω για δήμαρχος αυτή την τετραετία”

Ο κ Τάσος Δράκος, ορθοδοντικός (δείτε και εδώ) αλλά και ιδιαίτερα ενεργός στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλεσμένος στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και σχολίασε την πολιτική κατάσταση της περιοχή μας.

Ο κ Δράκος χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα άσκησε έντονη κριτική στα τοπικά στελέχη του χώρου και της αυτοδιοίκησης.

Αρχικά απαντώντας σε φήμες που τον θέλουν να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση στο πλευρό του κ Ριζόπουλου –επειδή ήταν παρών στη συγκέντρωσή του- ανέφερε: «Για να κοιμούνται ήσυχα και για να τελειώσει το πανηγύρι και το  παραμύθι τους, διότι η πρόκληση έχει φτάσει σε επίπεδα σιχαμάρας και αηδίας, ουδεμία σχέση είχα και θα έχω, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν πρόκειται να βάλω για δήμαρχος αυτή την τετραετία, δεν πρόκειται να βοηθήσω και κανέναν γιατί δεν τα πιστεύω, έχω αηδιάσει ολικώς, θεωρώ το περιβάλλον τοξικό. Θέλω να αφήσω αυτούς τους ανθρώπους που περιμέναν αυτόν τον καιρό ελευθέρους να πάρουν τις αποφάσεις τους να γίνουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες ότι θέλει ο καθένας από τη στιγμή που έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα για την πολιτική. Εγώ τη θεωρώ επιστήμη αυτοί δουλειά. Εγώ δουλειά έχω, ένσημα βάζω και θα συνεχίσω να βάζω. Την πολιτική τη θεωρώ επιστήμη. Το περιβάλλον είναι τοξικό, περιμένω και θα δούμε στο μέλλον»

Σχολιάζοντας τα άτομα που θέλουν να εμπλακούν στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ Δράκος ανέφερε «Δυστυχώς βλέπουμε ότι πάτο είχαμε και την προηγούμενη τετραετία, χαρακτηριστικά είχα πει, όταν γινόταν οι ομιλίες στην προεκλογική εκστρατεία για το δήμο Πρέβεζας που μια μέρα μίλαγαν 2 υποψήφιοι στον πεζόδρομο, ‘Δυο μουλάρια μάλωναν σε ξένο αχυρώνα’. Αυτή τη φορά εκτός από τα μουλάρια που θα δούμε τα ίδια στον ξένο αχυρώνα θα δούμε πιθανόν και κάποια μούλικα… Λυπάμαι που μιλάω έτσι, λυπάμαι αλλά εγώ κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη για να έρθω σήμερα και να σας μιλήσω και να ‘απασφαλίσω’ αυτή τη βόμβα και να μην κουράζονται κάποιοι που περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο γιατρός… κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη το πρωί και είπα για να δω τι έχουμε εδώ,  έχουμε 2 πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, 4 ιατρεία, επιχειρήσεις τεχνολογίες, ένσημα, 15 υπαλλήλους… για την πολιτική κάνουμε; Όχι! Κοίταξα τον εαυτό μου και είπα ότι δεν κάνω, τουλάχιστον για αυτή την πολιτική και σε αυτή τη φάση. Αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν, αυτοί που έχουν κάποιες θέσεις και θέλουν να τις ξαναέχουν έχουν κοιτάξει ποτέ στον καθρέφτη ρεαλιστικά να δουν αν κάνουν; Στο δικό το μάτι πάντως αν θέλουν να γίνει ο καθρέφτης τους, τους το λέω ότι  δεν κάνουν και κανένας τους. Είναι τρομερό και ντροπή να αναμοχλεύουμε τον πάτο συνέχεια για να δούμε ποιος θα είναι υποψήφιος για δήμαρχο, βουλευτής κτλ και τα μαχαίρια να βγαίνουν από τη μία και την άλλη πλευρά σε μια ομάδα ίδια, σε μια παράταξη ίδια…»

Σχετικά δε με τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις ανέφερε «Το επίπεδο είναι χαμηλό. Πίστευα και εγώ ότι κάποιοι άνθρωποι διαφέρουν. Ψάχνω να δω το έργο όλων αυτών στο νομό μου και δεν το βρίσκω…».

Ο κ Δράκος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την περιφέρεια. «Αν κάτι θα έκανα και αυτό που ήθελα –και το θέλω ακόμη– ήταν ο δήμος Πρέβεζας, είχα το μεράκι, την όρεξη , τη θέληση να αλλάξουμε αυτή την πόλη, δυστυχώς και αυτή τη φορά δε θα γίνει οπότε μπορούν να είναι ήρεμοι όλοι αυτοί που αγχώνονται και μεταφέρουν διάφορες ειδήσεις δεξιά και αριστερά. Ο γιατρός δεν  πρόκειται να ασχοληθεί, δεν πρόκειται να κατεβεί για δήμαρχος, δεν πρόκειται να κατεβεί για αντιπεριφερειάρχης, έχει να ασχοληθεί με τις δουλείες τους, με την οικογένειά του και όταν έρθει  η ώρα αυτή θα βγω να το πω πρώτος εγώ».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ Δράκος αναφέρθηκε στον Σπύρο Κυριάκη για τον οποίο ανέφερε ότι βλέπει μια προσωπικότητα ικανή δυνατή, κοντά στο πολιτικό παιχνίδι της κεντρικής σκηνής και μακάρι να μπορέσει να προσφέρει στο νομό.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση με τον Τάσο Δράκο:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22247 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.