Ν. Μωραΐτης: Άμεσα μέτρα για την κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Ν. Μωραΐτης: Άμεσα μέτρα για την κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Παρακολουθούμε το φαινόμενο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στο αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων των κατοίκων της Κρυοπηγής Πρέβεζας καθώς μεγάλη κατολίσθηση – καθίζηση – μετατόπιση εδάφους κατάστρεψε τις περιουσίες τους.
    Τα αιτήματα των κατοίκων μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης σημειώνοντας ότι πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να χρηματοδοτηθεί μελέτη του ΙΓΜΕ και να αντικατασταθούν τα 500 στρέμματα χωράφια και τα λιόδεντρα που έχουν καταστραφεί.
    Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως άρχισε διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης του φαινομένου. Ανέφερε ότι δεν απειλούνται προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί και ότι για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πιο εμπεριστατωμένο πόρισμα. Για τις αποζημιώσεις παράπεμψε στις διαδικασίες του ΕΛΓΑ.

Το ότι έγινε μια σύσκεψη πριν λίγες μέρες δεν λέει τίποτα, είναι κενό γράμμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει αποτέλεσμα ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Σημείωσε ότι ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό από το 2009 δεν έχει γίνει το παραμικρό και η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν μέτρα προστασίας.
    Επανέλαβε το αίτημα για αντικατάσταση χωραφιών και ελαιόδεντρων με τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά ότι για να γίνει θα πρέπει να αποδειχθεί η καταστροφή.

Ο Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΠΗΓΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

PrevezaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Prevezatoday στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 20765 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*