Νέα δράση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αξιοποίηση «ξεχασμένων» δημοτικών ακινήτων.

Τονωτικές «ενέσεις» στην ανάπτυξη της Πρέβεζας, της Πάργας, του Καναλακίου και της Φιλιππιάδας, προσφέρει η νέα δράση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εξασφαλιστεί από το Ε.Σ.Π.Α. της περιόδου 2014-2020, και θα καλύπτει έως και το 100% του κόστους, που απαιτείται για την ανακαίνιση εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων και την επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, ώστε  να φιλοξενήσουν κοινωφελείς δράσεις ή επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν τα δημοτικά έσοδα.

Ειδικότερα, βιομηχανικά κτίρια, στεγασμένες αγορές, στεγασμένες στοές, αποθήκες, δημοτικά λουτρά, δημοτικά σφαγεία, δικαστικά μέγαρα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, μπορούν να ανακαινιστούν και να υποδεχτούν νέες χρήσεις που θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους δήμους της περιοχής μας.

Κάθε δήµος δύναται να υποβάλει µία και µοναδική πρόταση χρηµατοδότησης για την ανακατασκευή, αναστήλωση, αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Ÿ

  • το κτίριο απαιτείται να είναι ιδιοκτησίας του δήµου ή να έχει παραχωρηθεί σε αυτόν από Δηµόσιο Φορέα για χρονικό διάστηµα άνω των δεκαπέντε (15) ετών· Ÿ
  • το κτίριο απαιτείται να είναι συνολικής επιφάνειας άνω των πεντακοσίων τετραγωνικών µέτρων (500 τ.µ.)· Ÿ
  • το κτίριο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού ή και εκτός, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζεται η άµεση και γρήγορη προσβασιµότητα σε αυτό· Ÿ
  • η χρήση που θα επιλεγεί θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία του κτιρίου τουλάχιστον για τέσσερις (4) ηµέρες/εβδοµάδα και οκτώ (8) µήνες/ χρόνο.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η υποβολή των ηλεκτρονικών προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους δήμους ξεκίνησε χθες (16/1) και θα είναι ανοικτή µέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της δράσης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22242 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.