Κώστας Μπάρκας: “Δείξαμε τη στήριξή μας στην παράταξη του κ Κοτσίνη” – “Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην παράταξη γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν”

Καλεσμένος στο σημερινό «πρώτο του 2018» πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ήταν ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ Κώστας Μπάρκας.

Ο βουλευτής μιλώντας για το 2018, αφού ξεκαθάρισε ότι δε θα έχει εκλογές ανέφερε ότι «θα είναι ένα έτος το οποίο μετά από μια σκληρή οκταετία κρίσης στη χώρα μας, θα βγούμε από τα μνημόνια. Θα είναι ένα έτος που θα δώσει τις προοπτικές να χτίσουμε σε στέρεες βάσεις ένα μέλλον που θα δίνει προοπτική. Αυτός είναι ο στόχος που ξεκίνησε με δυσκολίες και προβλήματα, όμως θα είναι το έτος που Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια,  την επιτροπεία και θα έχουμε μπροστά μας ένα μέλλον που θα μπορούμε να δημιουργήσουμε για εμάς και τα παιδιά μας». Σημείωσε ακόμη «Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, δείχνουν τα πράγματα όμως να βελτιώνονται. Διεκδικούμε με αυτά που λέμε και κάνουμε, βεβαίως  υπάρχουν προβλήματα, όλοι όμως πλέον αναγνωρίζουν ότι κάποια ζητήματα, της οικονομίας, της καθημερινότητας, η πτώση 7 μονάδων της ανεργίας, δείχνουν να δίνουν μια θετική προοπτική προς τη λύση των ζητημάτων. Τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια, και θα επιστρέψουμε σε μια τυπική κανονικότητα να μπορέσουμε αυτόνομα και μόνοι μας να λύσουμε τα εσωτερικά μας  προβλήματα. Αυτό λέμε, δεν πανηγυρίζουμε αλλά όλες οι τάσεις λένε ότι το 2018 θα είναι η χρονιά που θα μας βγάλει από την 8ετή επιτροπεία».

Σχολιάζοντας το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων εξήγησε ότι η κυβέρνηση μιλάει για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία θα ισχύει έναντι όλων. «Νομίζω ότι θα πρέπει η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί με βάση αυτό. Η ΝΔ είναι το κόμμα που δημιούργησε το συγκεκριμένο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Είναι η κυβέρνηση που είχε 2 γραμμές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θυμίζω το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992 που ο Μητσοτάκης και ο κ Σαμαράς εμφανίστηκαν με 2 διαφορετικές γραμμές. Πρέπει να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν ισχύει αυτό ακόμη. Επιμένει ο κ Σαμαράς –που μετέπειτα έγινε πρωθυπουργός- στη άποψή του, του 1992; Και το δεύτερο: η ΝΔ  δεν μπορεί να αντιλαμβάνεσαι τον συνταγματικό της ρόλο, λέγοντας εμείς δεν θα ψηφίσουμε τη λύση ενός κορυφαίου ζητήματος εξωτερικής πολιτικής γιατί θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι υπεράσπιση του Ελληνικού συντάγματος».

Ο Κώστας Μπάρκας μιλώντας και για τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος μίλησε για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Πρέβεζας . Ο κ Μπάρκας αφού ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Σύριζα Πρέβεζας στήριξαν την παράταξη «Επιμελητηριακή Ανατροπή» με επικεφαλής τον Χρήστο Κοτσίνη. «Από εκεί και πέρα η παράταξη θα αποφασίσει πώς θα αντιδράσει και τι θα πράξει όσον αφορά στην εκλογή του προεδρείου. Δεν μπορούν τα κόμματα να μπαίνουν ως ομπρέλα και να «καπελώνουν» τέτοιου είδους διαδικασίες. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην παράταξη γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν»  εξήγησε. Παράλληλα τόνισε: «Δε θέλω να μπω καθόλου στην παραφιλολογία και σε αυτά που παίζουν ως σενάρια στην περιοχή μας. Απαντάω μόνο σε πράγματα που υπάρχουν ως δημόσιες τοποθετήσεις, αν κάποιος θέλει να τοποθετηθεί και πρέπει να απαντήσουμε, απαντάμε, από εκεί και πέρα πήραμε μια επιλογή να στηρίξουμε μια παράταξη στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Οι εκλογές έχουν ένα αποτύπωμα που ωστόσο δεν είναι καθαρό πολίτικο αποτύπωμα που μπορεί να βγάλει συζητήσεις, από εκεί και πέρα η παράταξη γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στις επιμελητηριακές εκλογές».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι είναι δυνατό ένα ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία  είπε: «ως πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θεωρώ ότι τέτοιες αναμετρήσεις πρέπει να πολιτικοποιούνται. Βγάλαμε ανακοίνωση γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε απόντες από την εκλογική αναμέτρηση. Δείξαμε τη στήριξή μας στην παράταξη του κ Κοτσίνη, από την άλλη όμως δεν βγάλαμε ανακοινώσεις ότι όλοι οι συριζαίοι πρέπει να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Κοτσίνη κτλ κτλ.».

Ακόμη ο βουλευτής τόνισε κλείνοντας ότι για την περιοχή του Λούρου πήρε ο ίδιος πρωτοβουλία μαζί με τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να περάσει η τροπολογία ώστε οι πλημμυροπαθείς να έχουν αντίστοιχη με τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας βοήθεια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22542 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.