Κωνσταντίνος Κατσίκης για Σκοπιανό στον Prisma 91,6: “Δεν θα ταχθούν οι ΑΝΕΛ υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας η οποία θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία”

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής των ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, ότι δεν θα ταχθούν ποτέ υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας η οποία θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, ούτε ως γραφικό προσδιορισμό, ούτε όχι αυτή καθεαυτή ονομασία.

Οι ανεξάρτητοι Έλληνες ωστόσο δεν θα φέρουν κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε κυβερνητική πολιτική και θέση έχει την πλειοψηφία των βουλευτών της Βουλής , εμείς τη θέση μας θα τη διατηρήσουμε ακέραια, εάν με αυτή συμφωνήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών θα είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι, αν δεν συνταχθεί αυτό δεν σημαίνει ούτε συναίνεση επειδή θα σεβαστούμε την αρχή της πλειοψηφίας, ούτε ρήξη με το μεγάλο κυβερνητικό εταίρο με τον οποίον αποτελούμε με το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα ο κ Κατσίκης είπε ότι οι ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν στην συνεργασία που έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ, διαφώνησαν με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν έχει χαθεί ούτε η δεδηλωμένη ούτε η κυβέρνηση έπεσε.

Επίσης θύμισε ότι έχουν διαφωνήσει, στις βελτιώσεις του συμφώνου συμβίωσης σχετικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό, , την αποτέφρωση των νεκρών, τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που αντέδρασαν και καταψήφισαν, το μουσουλμανικό τέμενος και άλλα πολλά.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα με αφορμή την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ο κ Κατσίκης είπε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αυτά τα οποία έχουν ήδη ληφθεί και δεν έχουν εφαρμοστεί, δεν είναι νέα μέτρα, άλλα γνωστά μέτρα τα οποία συνοδεύονται από αντίμετρα και δεν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέα καθώς οι δείκτες της οικονομίας καλυτερεύουν.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το 2018, επανέλαβε αυτό που λέει και ο πρωθυπουργός ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 εκτός απροόπτου, αλλά μέχρι στιγμής όλα τα πράγματα δεν δημιουργούν τέτοια ανησυχία.

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22388 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.