Κωνσταντίνος Γκράβας στον Prisma 91,6: Όπως θα εκταμιευτεί η υποδόση θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.

Την εκτίμηση ότι η εκταμίευση της δόσης θα εγκριθεί σίγουρα, πρωτίστως επειδή θα επιστρέψει ολόκληρη στους πιστωτές, εξέφρασε στον Prisma 91,6 ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Γκράβας.
Τα 7,7 δις εκταμιεύονται για να πάνε από την μια τσέπη στην άλλη και να μείνουν 800 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες.
«Δυστυχώς η χώρα μας παραμένει η ειδική περίπτωση στην Ευρωζώνη, καθώς ακόμα είμαστε σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το πρόγραμμα και αν θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, με τον κ. Γράβα να εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουμε μια πλήρη έξοδο στις αγορές.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας που είναι πολύ υψηλές το 2019, συνεπώς μια καθαρή έξοδος μάλλον αποκλείεται και τα εναλλακτικά σενάρια θέλουν μια προληπτική γραμμή πίστωσης από τους δανειστές, που θα σημαίνει εποπτεία των δημοσιονομικών ανα τρίμηνο, χωρίς μέτρα αν δεν αιτούμαστε κάποιο επιπλέον δανεισμό και το κακό σενάριο είναι μια αυστηρή γραμμή πίστωσης που θα σημαίνει τρίμηνους ελέγχους και πιθανά νέα μέτρα ανεξαρτήτως του αν ζητάμε χρηματοδότηση από τους δανειστές.»

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 21251 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.