Καταλήψεις στα σχολεία της Λευκάδας

 Σε κατάληψη βρίσκονται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λευκάδας. Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στην κεντρική αγορά. Συνάντησα τους διαδηλωτές έξω από το Διοικητήριο και είχαν κατεύθυνση τα γραφεία τη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, καταλήψεις γίνονται και σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Οι μαθητές εκφράζουν την διαφωνία τους, στις σχεδιαζόμενες αλλαγές για το νέο Λύκειο.

Οι νεαροί που βρίσκονταν μπροστά από την πορεία και οδηγούσαν, όπως τους συνάντησα έξω από το Διοικητήριο, μια ομάδα 5-6 παιδιά, φώναζαν συνθήματα με τη ντουντούκα, όπως τα διάβαζαν μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα! Παραξενεύτηκα, ίσως έχω στο μυαλό μου πορείες παλαιότερων χρόνων.

Συνεχίζω να γίνομαι δυσάρεστη. Ρώτησα μια παρέα κορίτσια που βρίσκονταν μέσα από τα κάγκελα του 1ου σχολείου, αν πιστεύουν πως οι μαθητές πρέπει να αποφασίζουν για την εκπαίδευση τους, για να μου απαντήσουν πως τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα με το νέο σύστημα. Συνέχισα να ρωτώ, για να αντικρούσω το σκεπτικό της, λέγοντας της, πως και τα Μαθηματικά είναι δύσκολα, μήπως να γίνουν καταλήψεις για να καταργηθούν; Η απάντηση ήταν πως οι καταλήψεις γίνονται και για τον μαθητή που αυτοκτόνησε από την πολύ πίεση στο σχολείο.

Ωραίος ο καιρός σήμερα, μετά την πορεία η αγορά θα γεμίσει κόσμο. Τα καφέ θα δουλέψουν στο φουλ. Οι καθηγητές ξεκουράζονται για τα απογευματινά τους ιδιαίτερα, ώστε να προχωρά και η δωρεάν παιδεία!!

IMG 0688

IMG 0692

www.aromalefkadas.gr 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22253 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.