Η Πρέβεζα τιμά τον Πρεβεζάνο συγγραφέα Στέφανο Σταμάτη

Εκδήλωση για την παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του Πρεβεζάνου συγγραφέα Στέφανου Σταμάτη, με την συμπλήρωση 10 ετών από το θάνατό του διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο Πρεβεζάνος συγγραφέας (καταγόμενος από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας) Στέφανος Σταμάτης υπήρξε σπουδαίος πεζογράφος, αρκετά δε από τα διηγήματά του και τα μυθιστορήματά του έχουν ως χώρο αναφοράς την Πρέβεζα.

Επίσης ο Στέφανος Σταμάτης υπήρξε επί χρόνια και μέχρι το θάνατό του μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Πρεβεζάνικα Χρονικά και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας που συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης μας και την προβολή του πολιτιστικού και εκδοτικού της έργου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης. Για το έργο του συγγραφέα το οποίο έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς, θα μιλήσουν οι Αυδίκος Ευάγγελος (Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας-συγγραφέας), Ιωάννου Θωμά (Ποιητής, δοκιμιογράφος), Μαφρέδας Στέλιος (Κριτικό λογοτεχνίας, ποιητή) και Παπακώστα Γιάννη (ομότιμος καθηγητή Παν/μίου Αθηνών, μελετητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας) και η Βασιλική Σαρρή αρχιτέκτων.

Σε δήλωσή της η Εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα πολιτισμού κ. Αγγέλη ανέφερε μεταξύ άλλων «η παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του αείμνηστου Στέφανου Σταμάτη, συμβάλλει στην προβολή των στοιχείων της πολιτιστικής μας ταυτότητας, στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας και στη διάσωση και ανάδειξη της λογοτεχνικής μας παράδοσης.

Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22219 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.